Menu
Dalarna

En liten stuga vid en sjö

Barken Söderbärke Dalarna

Det finns få saker som kan jämföras med att sitta ute på en brygga vid en nästan spegelblank sjö, mitt i natten och helt ensam. Med en tystnad som sträcker sig genom skog och mark och sjö. En tystnad där det enda som hörs är suset från trädens blad, det mjuka fågelkvittret och det plötsliga plasket från fisken som hoppade. Jag känner mig lugn när jag sitter där ute och det gör mig ingenting att jag är ensam.

För jag är inte helt ensam ändå.

Jag har sällskap av dimman som sakta flyger fram strax ovanför vattenytan och som får världen att bli lite vackrare. Jag har sällskap av solen som börjar vakna till liv igen och färga himlen rosa. Jag har sällskap av allt och ingenting.

Och inte alls långt bort från där jag sitter, där inne i det stora huset uppe på kullen, där ligger alla andra och sover medan jag skapar ett nytt minne en fredagsnatt i början av juli.

Den där kvällen vid sjön Barken i Dalarna. Den kommer jag att minnas länge.

Barken Söderbärke Dalarna

Barken Söderbärke Dalarna

Barken Söderbärke Dalarna

Barken Söderbärke Dalarna

Barken Söderbärke Dalarna

Barken Söderbärke Dalarna

Barken Söderbärke Dalarna

Barken Söderbärke Dalarna

Barken Söderbärke Dalarna

Barken Söderbärke Dalarna

Barken Söderbärke Dalarna

Barken Söderbärke Dalarna

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

4 Comments

 • Emmi i Spanien - explorista.se
  juli 20, 2016 at 1:52 f m

  Vilka fina bilder och vad härligt det ser ut!

  Reply
  • Helena
   juli 21, 2016 at 10:09 e m

   Tack Emmi! Ja, det var en härlig natt 🙂

   Reply
 • Eva – People in the Street
  juli 26, 2016 at 2:31 e m

  Visst är det underbart att sitta ute vid en sjö mitt i sommarnatten 🙂 Härliga bilder!

  Reply
  • Helena
   juli 28, 2016 at 11:37 f m

   Ja, det är ju nästan så att det inte finns något bättre ibland 🙂

   Reply

Leave a Reply