Petronas Twin Towers

Något som jag tycker att man måste se om man befinner sig i Kuala Lumpur är Petronas Twin Towers. Om jag ska vara helt ärlig så kände jag inte alls så innan jag hade sett tornen i verkligheten. Men efter att ha sett dom på nära håll så kände jag att det var en riktigt mäktig upplevelse, att se tornen torna sig upp mot himlen!

De gör sig allra bäst i mörker och när de är upplysta. Jag hade turen att få se dom för första gången i åskväder, tänk er blixtarna bakom tornen! Dom är dock väldigt fina under dagstid också.

Petronas Twin Towers är dessutom hem till allt från en stor shoppinggalleria (KLCC) till kontorslandskap för affärsmän. Byggnaden ägs av oljebolaget Petronas och även om tornen heter Petronas Twin Towers så säger man oftast Bara Twin Towers.

Visste du att tvillingskyskrapan är världens sjunde högsta skyskrapa?

Det visste inte jag först. Som turist så kan man besöka gångbron som finns mellan tornen. Det fick dock bara en begränsad mängd biljetter och det gäller att man ställer sig i kön tidigt på morgonen för att ha en chans att få komma upp dit. Petronas Twin Towers är hela 451,9 meter höga och totalt så finns det 88 våningar. Det tog 6 år att bygga skyskrapan och tornen har faktiskt varit med i en film, Entrapment. Lite häftigt!

Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur. Malaysia.

Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur. Malaysia.

 

Tags from the story

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.