En promenad till Mirror Lake, Yosemite

En promenad till Mirror Lake, Yosemite

Nu är det inte alls många dagar kvar tills jag står på flygplatsen och beger mig iväg på amerikanskt nationalparksäventyr. Inför resan så har jag gått igenom många av mina gamla bilder från Yosemite och inser att jag inte ens har hunnit visa er alla bilder som jag tog därifrån.

Vad hände med tiden egentligen? Det var visserligen en ganska lugn resa men samtidigt ändå ganska intensiv. Och när jag kom hem så flyttade jag ju upp till Kiruna ganska direkt för att säsongsjobba över vintern. Jag hade mest tänkt låta bilderna vila ett tag, innan jag tog tag i all redigering fast jag lät nog bilderna vila alldeles för länge!

Nu tänkte jag i alla fall passa på att bjuda er på lite bilder från min promenad till Mirror Lake under förra hösten. Det är en otroligt fin plats som jag gärna återser igen. En lite rolig sak är att jag inte alls var nöjd med bilderna därifrån, jag tyckte inte att jag lyckades fånga platsens personlighet på ett bra sätt. Men nu när jag kollade igenom alla bilder så förstår jag verkligen inte hur jag tänkte där. Jag har så många vackra bilder därifrån! Kanske dags att släppa lite på alla perfektionistkrav…

Mirror Lake, Yosemite National Park

Mirror Lake Yosemite Valley
Från Yosemite Majestic Hotel så är det ca 1,8 km till Mirror Lake.
Mirror Lake Yosemite Valley
Jag promenerade genom skog, fast något som inte syns på just denna bild är att jag promenerar på asfalt.
Mirror Lake Yosemite Valley
Trots att jag är så nära civilationen så möter jag denna lilla filur.
Mirror Lake Yosemite Valley
Som inte alls verkar vara så rädd för mig.
Mirror Lake Yosemite Valley
I USA så är allt stort – även löven!
Mirror Lake Yosemite Valley
Och granbarren.
Mirror Lake Yosemite Valley
Löven är gigantiska på riktigt.
Mirror Lake Yosemite Valley
Och såklart, alla träd är också stora.
Mirror Lake Yosemite Valley
Jag promenerade på denna väg ungefär hela vägen till Mirror Lake.
Mirror Lake Yosemite Valley
Eller ja, nästan. Här tog asfalten slut.
Mirror Lake Yosemite Valley
Gigantiska stenbumlingar.
Mirror Lake Yosemite Valley
Förstår ni varför platsen kallas för Mirror Lake?
Mirror Lake Yosemite Valley
Jag blev lite inspirerad av John Muir’s svartvita bilder i redigeringen på denna bild.
Mirror Lake Yosemite Valley
Jag hade faktiskt med mig det här lövet under hela promenaden, just för att jag ville fånga det på olika platser. Jag visste ju inte om jag skulle hitta ett lika fint och stort löv.
Mirror Lake Yosemite Valley
Jag tröttnar lite på asfalten och väljer att gå lite offroad.
Mirror Lake Yosemite Valley
En sån där kamera skulle jag också vilja ha.
Mirror Lake Yosemite Valley
Glöm inte att titta upp, vart du är befinner dig.
Mirror Lake Yosemite Valley
Tillbaka vid bron där jag började min promenad.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 Comments