Dagbok från Kuala Lumpur: Nyinflyttad i KL

Dagbok från Kuala Lumpur: Nyinflyttad i KL

Kuala Lumpur. Äntligen är jag här!

Jag vet att jag har varit lite dålig på att uppdatera under den senaste tiden. Det är väldigt lätt att “glömma” bort den digitala världen när man befinner sig på resande fot. Det är lätt att man väljer att prioritera andra saker framför att sitta vid datorn. Jag valde helt enkelt att prioritera det riktiga livet ett tag för att försöka njuta av det så mycket som möjligt.

Jag bor i Kuala Lumpur nu. Helt otroligt!

Bandar Sunway Malaysia Kuala Lumpur, Malaysia Bandar Sunway Malaysia

Bor i lägenhet tillsammans med Frida och Christine i Kuala Lumpur

Nu är dock mitt liv på resande fot över för ett tag. Jag har flyttat in i en lägenhet i området Bandar Sunway som ligger i utkanten av Kuala Lumpur. Här bor jag tillsammans med mina klasskompisar Frida och Christine. Vi har varsitt rum och delar på allrum och kök. Samt den lilla uteplatsen, där vår tvättmaskin står.

Det är gångavstånd till Taylor’s University där vi ska studera under de kommande tre månaderna. Det är ca 600 meter att gå dit, men om vi hade kunnat flyga så hade det bara varit ca 100 meter. Det känns lite surt faktiskt, att det “bara” är ett högt staket på vår bakgård som hindrar oss att ta oss över till skolområdet.

Boendet här i Kuala Lumpur är väldigt annorlunda från det som vi är vana vid hemma i Sverige. Vi har tre lås som måste låsas upp innan vi kommer in i lägenheten. Först är det en gallerdörr, som påminner väldigt mycket om en fängelsedörr. Sen ett hänglås och till sist ytterdörren. Lägenheten ligger även inom ett inhägnat område och det finns alltid vakter vid in- och utfarten till området.

Bandar Sunway Malaysia Kuala Lumpur, Malaysia Kuala Lumpur, Malaysia Kuala Lumpur, Malaysia Kuala Lumpur, Malaysia Bandar Sunway Malaysia Kuala Lumpur, Malaysia Kuala Lumpur, Malaysia

Hur säkert är det att bo bakom galler?

Vi har även galler som täcker alla våra fönster. Man kan ju undra hur säkert området är egentligen? Fast på ett sätt är det ju bra att det är så mycket som skulle hindra en eventuell inbrottstjuv att ta sig in till vår lägenhet.

Duschen är inte alls som hemma heller, det kommer knappt något vatten och själva badrummet är stekhett trots att det finns ett litet fönster som alltid står öppet där. Men visst, det kanske inte hjälper så mycket att fönstret är öppet när det oftast är väldigt varmt utomhus!

Första intrycket var väl inte det bästa av lägenheten och området. Men några dagar senare så har vi börjat vänja oss. Det är inte så tokigt ändå och vi bor nära skolan, vilket vi prioriterade. Vi har klasskompisar som bor långt bort från skolan och som måste ta taxi fram och tillbaka varje dag. Det ville vi helst undvika, för även om det är billigt att åka taxi här i Malaysia så blir det ändå en hel del när man ska lägga ihop alla små kostnader.

Kuala Lumpur, Malaysia Kuala Lumpur, Malaysia Kuala Lumpur, Malaysia Kuala Lumpur, Malaysia Kuala Lumpur, Malaysia Kuala Lumpur, Malaysia

Saknar en pool i denna värme

Vi saknar en pool. Speciellt Frida, som inte alls tyckte att pool var viktigt när vi valde lägenhet. Så vi har försökt hitta en allmän utomhuspool här i området som vi skulle kunna hänga vid. Tyvärr så verkar det inte finnas någon sån. Förutom vid Sunway Lagoon, en vattenpark som finns här i närheten. Men där kan vi ju inte hänga varje dag då det kostar en del! Vår hyra är dessutom bra och vi slipper som sagt transportera oss en längre sträcka varje dag, så vi ska inte klaga!

Annars så är allt bra här och det känns skönt att ha en bas för de kommande tre månaderna.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *