Ett äventyr uppe i det blå!

Att susa fram i en Tiger Moth i Australien – ett riktigt äventyr uppe i det blå

En sak som jag inte riktigt hade planerat att göra under min tid i Australien var att flyga ett flygplan. Eller flyga och flyga, jag satt väl mest och njöt av utsikten över havet och det stora barriärrevet utanför Airlie Beach.

En Tiger Moth har en öppen cockpit och det var en otrolig häftig upplevelse att vara där högt uppe i luften utan att samtidigt sitta instängd – det var lite som att åka en berg- och dalbana. Att bara sitta fastspänd, känna vinden ta tag i håret och låta tyngdkraften göra resten.

Jag är (oftast) inte så höjdrädd, men jag känner ändå fjärilarna i magen när jag står uppe på en steg, vid en brant kant eller när jag kikar ned mot marken från en balkong. När jag satt där uppe i Tiger Moth:en och vi åkte upp och ned så kände jag hur fjärilarna i magen blev fler och fler. Samtidigt som vinden blåser mig i ansiktet och det ibland blir svårt att andas.

Vi flög över Airlie Beach och jag fick se utsikten över havet, The Whitsundays och Stora Barriärrevet. Med kameran i handen så försökte jag fånga alla små ögonblick så att jag för evigt skulle minnas känslan. Nu har det gått ett par år sedan upplevelsen men jag har upptäckt att jag egentligen inte behöver se på bilderna för att minnas känslan. Den finns kvar nånstans inom mig och det räcker med att tänka tillbaka för att minnas.

En sak jag inte hade räknat med var att jag började må lite illa när det var dags för att själva aerobatics-delen med alla loopar! Men det var ändå en helt otrolig upplevelse som jag aldrig kommer att glömma. Jag flög tillsammans med Adventures Tiger Moth Adventures och jag kan verkligen rekommendera det företaget om du är intresserad av en upplevelse du sent glömmer.

Nästa gång.. då ska jag flyga själv!

Äventyr uppe i det blå - Airlie Beach, Australien Äventyr uppe i det blå - Airlie Beach, Australien Tiger Moth - Äventyr uppe i det blå - Airlie Beach, Australien Äventyr uppe i det blå - Airlie Beach, Australien Äventyr uppe i det blå - Airlie Beach, Australien Tiger Moth - Äventyr uppe i det blå - Airlie Beach, Australien Äventyr uppe i det blå - Airlie Beach, Australien Äventyr uppe i det blå - Airlie Beach, Australien Tiger Moth - Äventyr uppe i det blå - Airlie Beach, Australien Tiger Moth - Äventyr uppe i det blå - Airlie Beach, Australien Äventyr uppe i det blå - Airlie Beach, Australien Äventyr uppe i det blå - Airlie Beach, Australien Äventyr uppe i det blå - Airlie Beach, Australien Äventyr uppe i det blå - Airlie Beach, Australien

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments