Menu
Utah

7 bilder: Arches National Park

7 bilder: Arches National Park

En nationalpark som många verkar gilla är Arches som ligger i Utah och jag kan bara hålla med! Med över 2 000 ”naturliga broar” så finns det massor att se där. När vi besökte parken så var det dock otroligt varmt, över 40 grader! Så våra planer på att vandra ändrades snabbt till att åka på sightseeing i vår campervan. Några kortare vandringar gjorde vi däremot, men även det var väldigt jobbigt i hettan!

På väg in i nationalparken

På väg in i nationalparken

Park Avenue

Park Avenue

Kommer inte ihåg vad denna hette...

Kommer inte ihåg vad denna hette…

Här är Balanced Rock

Här är Balanced Rock

Naturen är helt makalös!

Naturen är helt makalös!

Skyline Arch

Skyline Arch

Double Arch

Double Arch

Det känns som en evighet sen vi var där, men ändå känns det som igår.

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

6 Comments

 • Jenn - forever abroad
  november 3, 2016 at 9:20 f m

  Detta påminner faktiskt väldigt mycket om Monument Valley som ju också ligger i Utah. Tyckte det var en häftig upplevelse att vistas i dessa landskap. Vi hängde med indier där och sov under stjärnorna. Dock var jag en trött tonåring och ångrar lite idag att jag inte gick upp för att se på soluppgången… Alltså varför tvingade inte någon mig?!

  Reply
  • Helena
   november 3, 2016 at 3:19 e m

   Ja, Monument Valley ligger inte alls långt i från Arches så naturen påminner väldigt mycket om det, det håller jag med om. Jag älskade alla dessa landskap, helt otroligt! Härligt att sova under stjärnorna där, det måste ha varit en fantastiskt upplevelse trots att du inte orkade upp till soluppgången.

   Reply
 • Dawan
  november 5, 2016 at 11:21 f m

  Faktis inte mitt favorit NP men Fiery furnace arches ranger tour en morgon var verkligen en upplevelse! Normalt brukar man få boka lång iförväg men vi fick verkligen tur att två petsonee avbokade samma morgon och vi var först på väntelistan.

  Reply
  • Helena
   november 22, 2016 at 6:19 e m

   Fiery Furnace verkar vara en häftig upplevelse! Vilken tur ni hade att det blev en sista minuten avbokning 🙂

   Reply
 • Eva – People in the Street
  november 5, 2016 at 11:32 f m

  Men alltså! Jag måste dit! Vilka fantastiska formationer 🙂 Och fantastiska bilder som alltid.

  Ha en fin helg!

  Reply
  • Helena
   november 22, 2016 at 6:21 e m

   Tack Eva! Kan verkligen rekommendera ett besök till Arches.

   Reply

Leave a Reply