Grand Canyon firar 100 år som nationalpark

Grand Canyon firar 100 år som nationalpark

Idag, den 26 februari 2019, så är det 100 år sedan Grand Canyon blev en nationalpark. Att fylla 100 år är rätt fantastiskt och det tycker jag värt att fira! Stort grattis Grand Canyon! För att fira rejält så tänkte jag bjuda på en riktig bildbomd med 100 bilder från Grand Canyon! Jag besökte parken för snart tre år sedan och även om jag inte kanske föll pladask för den när jag var där, så kan jag uppskatta storheten mer när jag faktiskt kollar igenom alla mina bilder därifrån. Grand Canyon är makalöst vackert!

Jag tror nästan att jag måste åka tillbaka dit en dag och hoppas på att jag kan ändra känslorna om den platsen.

Visste du förresten att Grand Canyon även finns med på UNESCO’s världsarvslista och ungefär sex miljoner personer besöker parken varje år. Inne i nationalparken så kan sysselsätta dig med att  vandra ned till botten av canyonen, åka shuttlebuss längs södra Grand Canyon eller bara njuta av den makalösa utsikten.

Ett hett tips från mig till dig: planera inte in för mycket på en och samma gång utan se till att ha god tid på dig att utforska och uppleva. Jag skulle rekommendera att minst ha en heldag på plats för då kan du få uppleva både soluppgång och solnedgång, samtidigt som du har massor av tid att bara uppleva utan att stressa.

Utsikt vid en av alla utsiktsplatser i Grand Canyon

Grand Canyon – South Rim, North Rim och West Rim

Det finns tre olika platser att besöka vid Grand Canyon: South Rim, North Rim och West Rim. Vi besökte endast South Rim så jag kan inte säga så mycket om hur det är vid de andra två platserna. Resultat av min tidigare research är att det är betydligt färre som besöker North Rim så om du inte gillar människor i mängder så kan det nog vara ett bra alternativ för dig.

West Rim verkar mest vara för de som besöker Las Vegas och inte riktigt har tid att åka hela vägen till North eller South Rim. Vid West Rim finns även en skywalk i form av en hästskoformad bro i glas där du kan gå 1 200 meter över kanjonens botten.

När vi var där så övernattade vi på Mather Campground eftersom jag ville uppleva en soluppgång vid Grand Canyon. Egentligen även en solnedgång men vi hann inte fram i tid. Precis så som det kan bli när man roadtrippar och hittar intressanta platser längs vägen. På morgonen hade vi planerat att vi skulle åka med shuttlebussen som går längs South Rim vilket vi gjorde. Vi stannade vid de flesta hållplatser.

Jag föredrog dock de utsiktsplatser som fanns på öster om Grand Canyon Village, utsikten var mäktigare där. Skulle jag göra om något så skulle jag nog spendera mer tid där. Den officiella sidan för Grand Canyon har en bra pocketguide för dig som vill läsa på mer om nationalparken och det finns finns att se och göra där.

Grand Canyon firar 100 år som nationalpark

Vill du ha ännu mer Grand Canyon-inspiration?

Ida skriver om när hon besökte Grand Canyon South Rim och om en solnedgång vid Grand Canyon – hon har supervackra bilder därifrån! Grand Canyon Tours har en sida med fakta om Grand Canyon och Trip Advisor har en sida fullmatad med aktiviteter och upplevelser vid Grand Canyon. Visit Arizona har också massor av bra information och inspiration inför ett besök till Grand Canyon.

Rucksack tipsar om Grand Canyon på en fem-i-topplista över naturupplevelser att uppleva i Arizona och Kilroy tycker att Grand Canyon platsar på en lista över 13 grymma foto-stopp på din roadtrip i USA. Lena från Ladies Abroad har faktiskt provat på det där med att flyga helikopter över Grand Canyon och bokade in sig på en Dream Catcher Sunset Tour från Las Vegas med Maverick Helicopter och verkar vara väldigt nöjd med hela upplevelsen. Sist men inte minst så har Angeliqa från Vandringsbloggen självklart besökt Grand Canyon för att vandra och hon tipsar om Bright Angels Trail; en 13 km lång tur som leder dig ned till Colorado River.


Booking.com

Nu hoppas jag att du har fått massor av inspiration till att besöka Grand Canyon!

PS: Som du kanske märker strax så testar jag ett nytt sätt att visa upp bilder på, där alla bilder visas genom en thumbnail först. Du kan klicka på första bilden och sen scrolla vidare för att se övriga 99 bilder. Vad tycker du om det? Bra eller dåligt? Ska jag fortsätta att använda ett sånt här galleri när det handlar om en större mängd bilder eller fortsätta som vanligt? Jag tar tacksamt emot alla synpunkter. 

Dela gärna vidare den här sidan via dina egna sociala medier så att fler
får ta del av den vackra naturen i Grand Canyon!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 Comments

 1. Rolig vinkling med 100 år och 100 foton. Tycker också bläddrandet fungerade bra på datorn, när det är många foton så var det enklare att bläddra med piltasten än att scrolla. Men när jag först kollade på mobilen, på 4G eftersom jag var på tunnelbanan, så tog det lite tid för bilderna att ladda, dvs jag fick swipa flera gångar/vänta. Det var inte helt optimalt.

  Fantastiskt fina foton och jag känner jag måste tillbaka för att se mer och från marken också. Men det är sen gammalt men får kanske prioritera upp.

  1. Tack Lena! Ja, jag tyckte det var lite roligt med 100 bilder för 100 år 🙂 Det finns ju många platser som man vill tillbaka till och som hamnar lite längre ned på listan. Men ibland kan det ju vara bra att omvärdera lite, för man kan ju ändra sig.

   Va bra att du tycker att det fungerade bra att bläddra bland bilderna på datorn. Det hade blivit så otroligt långt inlägg annars, haha. Min sambo hade också lite problem med att det tog en stund innan bilderna laddade när han klickade in sig via Instagram. Fast när han gick in direkt via webbläsare så gick det snabbt. Men det kanske beror på internetuppkopplingen också tänker jag. Få hoppas att de flesta har snabbt internet, hehe.

 2. Så många härliga bilder! ❤️ När man tycker att man sett varenda vinkel så hittar man alltid någon ny! ? Ser ut som att ni var där under en mindre turisttät period, önskar att vi varit det också.

  1. Tack Eva, kul att du uppskattade alla bilderna! Jag håller med, det finns alltid någon ny vinkel att fotografera från. Vi var där i slutet av maj. Kan tänka mig att det är otroligt mycket mer besökare under högsommaren.