Port Dickson Kuala Lumpur Malaysia

En helg i Port Dickson

Port Dickson? Nej, Vi hade inte heller hört talas om staden först. Men så hade vi en ledig helg och jag, Frida och Christine bestämde oss för att lämna storstadens avgaser för lugnet vid stranden. Efter lite googlande så fann vi Port Dickson, en kustort som ligger ungefär två timmars resa med kollektivtrafik från huvudstaden Kuala Lumpur. Perfekt för en weekend tänkte vi.

Storstad i all ära, men vi lockades av sol och bad.

Även om det är varmt i Kuala Lumpur, så ser man tyvärr inte mycket av solen. Den finns där, men är gömd bakom moln och smog. Vi längtade efter att få ligga på stranden, slappa, kanske läsa en bok men framför allt bara ta det lugnt en helg.

PD (som staden också kallas för) är väldigt populär bland lokalbefolkningen i Kuala Lumpur. Den ligger nära och det är lätt att ta sig dit. Priserna är också helt okej. Vi funderade även på att åka ut till en av de närliggande öarna, Pangkor Island. Men det skulle kosta betydligt mer att åka dit så vi valde det billiga alternativet denna gång.

Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia

Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia

Hitta boende på plats

Efter många om och men så valde vi att inte förboka vårt boende. Vi tänkte att eftersom det inte är högsäsong så skulle det inte vara något problem med att få tag i ett enkelt boende. Vi hade rätt och vi hade fel.

Vi hittade ett boende som låg väldigt nära bussterminalen. Det var billigt och det fanns ett trebäddsrum. Efter lite diskussion så bokade vi in oss på en natt. Jag ville inte boka båda nätterna, ifall det var dåligt och vi kunde hitta nåt bättre. Jag gillar inte riktigt att ta första bästa.. Men det fick bli så denna gång. Och det visade sig vara ett ganska dumt beslut! Vi ville ju gärna bo nära havet och trots att vi kunde se havet när vi stod utanför hotellet så kunde vi inte bada där. Det var flera kilometer till närmaste strand!

Det slutade med att vi fick ta en taxi till stranden och blev lurade på köpet också. Men det var inget att hänga upp sig på utan vi försökte att njuta av vår dag på stranden. Och det gjorde vi! Även fast solen lyste med sin frånvaro så hade vi en bra dag tillsammans. Vi hängde på stranden, vi läste och vi badade.

Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia

De enda turisterna

Även om PD är en kustort, så är det ingen turistort. Förutom för den inhemska befolkningen. Det betydde att vi var de enda utländska turisterna där. Okej, vi såg två andra utländska turister också! Vi var de enda som hade bikinis och det gjorde att folk tittade nyfiket på oss. Malaysia är ju ett muslimskt land och muslimer använder burkinis istället för bikinis.

Det kändes lite ovanligt att vi var i minoritet där, att vi var de enda som var ljushyade. Åker du till t ex Thailand så finns det ju oftast fler ljushyade på stränderna än mörkhyade. Så har det i alla fall varit på alla de turistorter som jag har besökt.

Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia

Tivoli på besök

En av kvällarna där så promenerade vi runt lite och på en parkering så upptäckte vi ett litet mini-tivoli. Där spenderade jag pengar på att kasta pil och försöka vinna. Efter många pilar så vann jag exakt det pris jag ville ha! Jag kunde nog ha köpt vinsten för betydligt mindre pengar än jag spenderade, men i slutändan så spelar det ingen roll för jag hade otroligt roligt och det gynnade lokalbefolkningen.

Sugen på att åka hit?

Transport

Vi åkte buss från Kuala Lumpur till Seremban, där vi bytte till nästa buss som tog oss till vår slutdestination. Man kan även ta KMT Komuter från centrala Kuala Lumpur till Seremban och det gjorde vi på hemresan. Väldigt smidigt!

Jag kommer inte ihåg exakt hur mycket vi betalade för varje bussbiljett / tågbiljett, men totalt så kostade oss resan under 25 kr. Tur och retur.

Boende

Även om utbudet inte är extremt stort så finns det ändå lite att att välja på, beroende vilken budget du har. Vi valde att dra ner rejält på boendekostnaden och att man får det man betalar för stämmer in ganska bra här. Jag kan också rekommendera att kolla upp vilken strand du vill bo nära innan du börjar kolla på boendet.

Vi hade två olika hotell under vår vistelse, det första låg flera kilometer från stranden. Vårt andra hotell var också väldigt budget och jag valde att ha eget rum (vi delade rum under första natten) vilket jag ångrade när det var dags att sova. För även om mitt rum kändes helt okej i dagsljus, så kändes det inte alls okej när mörkret föll på. Den natten sov jag med kläderna och skorna på och det säger väl allt..

Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia Port Dickson, Malaysia

En minnesvärd helg

Helgen som vi spenderade här är verkligen minnesvärd, på gott och ont. Om jag fick göra om den så skulle jag nog ändra på några detaljer, som att inte ta första bästa boende och ja, jag hade gärna förbokat boendet faktiskt.

Jag skulle nog heller inte välja att åka hit för en längre solsemester för så vackra är inte stränderna där. Åtminstone inte när vi var där. Men för en helg, absolut.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments