Idag saknar jag Malaysia

Malaysia. Jag saknar dig!

Idag när jag tittar ut genom fönstret och ser grått, då saknar jag Malaysia. Där allt var färgglatt! Okej, kanske inte allt men mycket. Den där gråa, tråkiga vardagen fanns aldrig där, för det fanns så mycket att göra. Och även om jag kanske inte alltid tyckte allt var tipptopp där, så saknar jag det ändå idag. Att ha fått uppleva hur det är att bo i ett land som är så olikt Sverige på så många sätt, det är jag otroligt glad för.

Berjaya Times Square Theme Park, Kuala Lumpur, Malaysia

Vårt första äventyr där var när vi tog tunnelbanan in till city och Berjaya Times Square, ett STORT köpcentrum där det till och med fanns ett nöjesfält. På en av våningarna fanns alltså denna berg-ochdalbana! Vi hann dessvärre inte åka under detta besök, men många veckor senare så återvände vi och då fick vi prova på. Och ska jag vara helt ärlig så var det nog en av de sämre som jag har åkt. Det var lite väl snäva svängar och jag började till och med må illa efter andra och sista åket. Men häftigt att den finns!

Ladies coach in Kuala Lumpur, Malaysia

Port Klang, Kuala Lumpur, Malaysia

Andra äventyret bestod av att Frida och Christine knackade på dörren och sa (inte frågade, utan sa) att vi skulle åka ut till en ö i utkanten av Kuala Lumpur. Okej, sa jag och äventyret kunde börja! Jag var lite ledsen den morgonen för hade sagt hejdå till Kenny på flygplatsen kvällen innan. Men det var världens bästa medicin, för vi hade en otroligt rolig och händelserik dag!

Kuala Lumpur, Malaysia

Några dagar senare så åkte jag, Frida, Christine och Mikaela in till KL för sightseeing.

Kuala Lumpur, Malaysia

Och bilder på oss blev det också!

Kuala Lumpur, Malaysia

Alla kanske inte blev lika bra, men ändå roligt att ha kvar..

Kuala Lumpur, Malaysia

Sådär, lite bättre. En hög kant fick bli dagens provisoriska stativ. Funkade hur bra som helst! Detta är utanför Twin Towers i KLCC.

Kuala Lumpur, Malaysia

Kuala Lumpur, Malaysia

Ytterligare någon dag senare så åkte jag, Frida och Christine in till KL igen. Denna gång besökte vi National Planetarium, där vi tog bilder och gick runt och tittade på allt intressant.

Kuala Lumpur, Malaysia

Men målet för dagen var faktiskt att besöka nationalmoskén!

Kuala Lumpur, Malaysia

För att få komma in till moskén så var vi tvungna att låna kläder för vi fick inte visa bara ben, armar eller vårt hår. En väldigt annorlunda upplevelse.

Dessa upplevelser var bara några få av allt vi hann med under vår tid i Malaysia.

1 Comment

  • Vi kan godt forstå at du savner Malaysia. Vi var selv meget glade for at besøge dette land som overraskede os på mange måder. Dejligt at være i et land med masser af smuk natur, topmoderne hovedstad og lækre strande. Virkelig et land som var rart at være gæst i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.