Nu bär det ut på nya äventyr

Nu bär det ut på nya äventyr

Just nu befinner jag mig på Keflaviks flygplats. Jag har precis ätit en dyr pizza som var en av de bästa jag någonsin ätit och den absolut bästa pizzan jag någonsin ätit på en flygplats. Ingen snabbmat här inte. Notan slutade på 3040 ISK för en pizza och en Pepsi. I svenska kronor blir det ca 220 kronor. Men helt klart värt det efter en lång morgon och en natt utan sömn. För det är ju faktiskt ingen mening att gå och lägga sig vid 2 när man ska upp vid 4, eller hur?! Inte enligt min sambo i alla fall, som även påstår att jag är så mycket trevligare utan sömn än med endast 2 timmars sömn. Jag vet inte riktigt vad han menar där, men jag får väl lita på hans ord.

20160514-0027
Bild över Grönland, tagen under en tidigare flygresa i år.

Nu sitter jag i alla fall på Nord Restaurang. Pizzan är slut och pepsin börjar sina. Mobilen ligger på laddning och jag väntar in mina två reskompisar, Katarina från Äntligen Vilse och Sofia från Fantasiresor. Deras flight från Stockholm landar om ca en halvtimme. De hade tråkigt nog inte världens bästa start på resan med ett flyg som blev framflyttat en hel dag. Inte okej, Wow Air! Själv är jag glad över att jag valde SAS istället (samla poäng!) trots den hemskt tidiga avgången. De fick i alla fall till sist avboka med Wow Air, för att leta upp nya (och tyvärr mycket dyrare) biljetter.

20160514-0019
Jag ser fram emot att få uppleva detta landskap på närmare håll.

Ikväll så åker vi vidare till Kangerlussuaq (jag håller fortfarande på att försöka lära mig att uttala det ortsnamnet) på Grönland, där vi ska spendera helgen. Vi har ingenting inplanerat utan vi får se vad vi hittar på. Jag ska försöka att uppdatera så ofta jag bara kan, med lite kortare texter om vad vi hittar på och självklart även lite bilder. De riktiga och mer utförliga inläggen får komma efteråt.

Och glöm för all den inte att följa oss på sociala medier. På instagram så finns vi här; @intehelena@antligenvilse och @fantasiresor. Sist men inte minst så kan ni även följa med på våra äventyr på hashtaggen #NordicRoadtrip på sociala medier.

Vi hörs!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 Comments

  1. Men så härligt! Jag ser fram emot att följa er på den här resan. Jag har bott ett år på Island (utbytesstudent i gymnasiet) och varit tillbaka 4 gånger tror jag. Sedan har jag bott två månader på Färöarna (praktik under arbetsterapeututbildning). Jag har alltså lite speciella känslor för de här ställena! Jag har inte varit på Grönland, men skulle gärna vilja åka dit!

    1. Va kul att du vill följa med oss på resan 🙂 Vart nånstans på Island bodde du? Det måste ha varit fantastiskt, jag kan bara föreställa mig. Nu har vi i princip avslutat Islandsdelen, men du kanske har några tips om Färöarna? Grönland var verkligen härligt, åk dit nångång!