Menu
Tankar & Reflektioner

Nu bär det ut på nya äventyr

Nu bär det ut på nya äventyr

Just nu befinner jag mig på Keflaviks flygplats. Jag har precis ätit en dyr pizza som var en av de bästa jag någonsin ätit och den absolut bästa pizzan jag någonsin ätit på en flygplats. Ingen snabbmat här inte. Notan slutade på 3040 ISK för en pizza och en Pepsi. I svenska kronor blir det ca 220 kronor. Men helt klart värt det efter en lång morgon och en natt utan sömn. För det är ju faktiskt ingen mening att gå och lägga sig vid 2 när man ska upp vid 4, eller hur?! Inte enligt min sambo i alla fall, som även påstår att jag är så mycket trevligare utan sömn än med endast 2 timmars sömn. Jag vet inte riktigt vad han menar där, men jag får väl lita på hans ord.

20160514-0027

Bild över Grönland, tagen under en tidigare flygresa i år.

Nu sitter jag i alla fall på Nord Restaurang. Pizzan är slut och pepsin börjar sina. Mobilen ligger på laddning och jag väntar in mina två reskompisar, Katarina från Äntligen Vilse och Sofia från Fantasiresor. Deras flight från Stockholm landar om ca en halvtimme. De hade tråkigt nog inte världens bästa start på resan med ett flyg som blev framflyttat en hel dag. Inte okej, Wow Air! Själv är jag glad över att jag valde SAS istället (samla poäng!) trots den hemskt tidiga avgången. De fick i alla fall till sist avboka med Wow Air, för att leta upp nya (och tyvärr mycket dyrare) biljetter.

20160514-0019

Jag ser fram emot att få uppleva detta landskap på närmare håll.

Ikväll så åker vi vidare till Kangerlussuaq (jag håller fortfarande på att försöka lära mig att uttala det ortsnamnet) på Grönland, där vi ska spendera helgen. Vi har ingenting inplanerat utan vi får se vad vi hittar på. Jag ska försöka att uppdatera så ofta jag bara kan, med lite kortare texter om vad vi hittar på och självklart även lite bilder. De riktiga och mer utförliga inläggen får komma efteråt.

Och glöm för all den inte att följa oss på sociala medier. På instagram så finns vi här; @intehelena@antligenvilse och @fantasiresor. Sist men inte minst så kan ni även följa med på våra äventyr på hashtaggen #NordicRoadtrip på sociala medier.

Vi hörs!

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

11 Comments

 • Hej Grönland och Island | Fantasiresor
  augusti 26, 2016 at 6:58 e m

  […] så fint bloggat om. I hennes inlägg hittar du även en liten presentation av oss, och Helena har lagt upp suktande bilder av detta smäktande landskap som jag inte ens kan fantisera om på ett rättvist sätt. Vi kallar […]

  Reply
 • Linda Engström
  augusti 26, 2016 at 8:29 e m

  Jag är avis (och glad för er skull), Grönland vore så coolt

  Reply
  • Helena
   september 5, 2016 at 1:47 f m

   Jag förstår vad du menar 😉 Och Grönland var coolt! Reommenderas.

   Reply
 • FREEDOMtravel
  augusti 27, 2016 at 11:07 f m

  Men så härligt! Jag ser fram emot att följa er på den här resan. Jag har bott ett år på Island (utbytesstudent i gymnasiet) och varit tillbaka 4 gånger tror jag. Sedan har jag bott två månader på Färöarna (praktik under arbetsterapeututbildning). Jag har alltså lite speciella känslor för de här ställena! Jag har inte varit på Grönland, men skulle gärna vilja åka dit!

  Reply
  • Helena
   september 5, 2016 at 1:46 f m

   Va kul att du vill följa med oss på resan 🙂 Vart nånstans på Island bodde du? Det måste ha varit fantastiskt, jag kan bara föreställa mig. Nu har vi i princip avslutat Islandsdelen, men du kanske har några tips om Färöarna? Grönland var verkligen härligt, åk dit nångång!

   Reply
 • Christine's Stories
  augusti 28, 2016 at 12:42 f m

  Ni ska alltså utforska Grönland? Vad häftigt! Ska bli kul att läsa om det så får nog spara den här bloggen som bokmärke 🙂

  Reply
  • Helena
   september 5, 2016 at 1:44 f m

   Ja, precis. Vi var i Kangerlussuaq och utforskade det området. Har skrivit ett inlägg och mer kommer! 🙂

   Reply
 • Discovering The Planet
  augusti 28, 2016 at 10:05 e m

  Ha en underbar resa!

  Reply
  • Helena
   september 5, 2016 at 1:43 f m

   Tack Daniela! Det har vi 🙂

   Reply
 • Anna, New York - My Bite of the Big Apple
  augusti 30, 2016 at 6:32 e m

  Så otroligt häftigt! Har sett dina fantastiska bilder på Instagram och ser fram emot att läsa/se mer. Haha, ibland är det bättre att dygna, ja, än att sova några få timmar. Ha en fortsatt underbar resa!

  Reply
  • Helena
   september 5, 2016 at 1:43 f m

   Tack Anna! 🙂 Det kommer komma mer, men har lite ont om tid just nu. Så mycket att se och alldeles för få timmar på dygnet, haha.

   Reply

Leave a Reply