Teknik på resan

Teknik och resor. Det slutar ofta med att jag har en hel hög med kablar, laddare och elektronik med mig oavsett vart jag ska åka. Men så är det väl idag, när vi har så mycket elektronik i våra liv.

För mig så varierar det ytterst lite när det gäller antalet prylar som jag släpar med mig, utan jag har med det som jag anser vara nödvändigt för min egen del. Om jag skulle få drömma stort så önskar jag mig en lösning där jag kunde ladda precis allt samtidigt med så få kablar och adaptrar som möjligt. Men tills dess… så brukar jag ta med mig detta under mina resor.

Detta inlägg är skrivet i betalt samarbete med Teknikhallen som har
många olika smarta teknikprylar att ha med dig under resan, oavsett destination.

Teknikprylarna som jag alltid packar i min väska

1. Skärmskydd och mobilskal

Att ha ett bra skärmskydd på mobilen är kanske det viktigaste tipset av alla i detta inlägg.

Framför allt från en som tappar mobilen alldeles för ofta vilket resulterade i en sprucken skärm som jag levde med ganska länge. När jag väl bestämde mig för att byta ut skärmen helt så tog det tyvärr inte mer än en dryg vecka innan olyckan var framme igen. Mobilen gled ur en ficka på min skjorta då jag skulle plocka upp en grej – det hade kunnat sluta bra men dessvärre så skedde detta utomhus på asfalt. Jag hade tänkt lägga på skärmskydd, men av oklar anledning gjorde jag inte det direkt = en dyr läxa för mig.

När jag köpte ny mobiltelefon för något år sen så fanns det redan skärmskydd på, vilket jag upptäckte i butik när jag skulle köpa ett. Däremot kom jag ut med ett nytt mobilskal, ett extra tåligt skal med stötskydd i flera lager som även skyddar mot damm och smuts.

Kanske inte det vackraste eller mest smidiga mobilskal, men det har varit värt varenda krona och jag ser det som en relativt billig försäkring.

2. Powerbank

Jag reser alltid med en powerbank i väskan. Den används främst för att ladda mobilen men även annan elektronik som använder USB-kablar. Jag brukar inte använda allmänna laddningsstationer utan föredrar att använda egen powerbank för säkerhetens skull.

3. Extra kablar / laddare

Det är alltid bra att ha med extra laddare eller usb-kabel. Både för att det är bra att kunna ladda flera enheter samtidigt men också om olyckan är framme och en laddare/kabel blir kvargömd någonstans. När det gäller kameraladdare så brukar jag alltid ha med två, bara för att snabbt kunna ladda upp alla batterier.

4. Billaddare

Att kunna ladda även under bilresor är guld värt. Jag har haft flera sådana och har haft otur med att alla inte fungerat så bra. Dom lossnar lätt från uttaget. Därför är det värt att köpa en som är av bra kvalitét. Framför allt om du planerar att åka på en roadtrip eller överlag kommer spendera mycket tid i bilen. Min billaddare används flitigt oavsett om jag är hemma eller ute och reser.

BONUSTIPS: En annan sak som används flitigt av mig under roadtrips, och framförallt under fotoroadtrips, är en spänningsomvandlare som jag ansluter till cigarettuttaget. Den konverterar sen 12 V till 230 V så att jag även kan ladda upp mina kamerabatterier, eller laptop.

5. Reseadapter

Jag kan inte minnas att jag någonsin glömt kvar en kabel eller laddare någonstans, men däremot har jag missat att ta med reseadapter både en och två gånger. Båda gångerna var till platser där en reseadapter faktiskt behövdes, så det fick bli inköp på plats. Tråkigt både med den extra kostnaden det medför men också tiden det tog att hitta en ny adapter.

Bubblare: en liten drybag

Någon som jag alltid packar med mig, oavsett destination, är (minst) en tunn mindre drybag.

De flesta förknippar nog en drybag med vatten och det gjorde jag också under ett antal år. Främst för att då var jag mest van vid stora, tjocka och klumpiga drybags som jag använde för att förvara kläder, handduk och prylar under tiden jag befann mig på dykresor eller på båtresor.

Men, sen hittade jag en tunn lättviktig drybag och fullkomligt älskar den! Numera har jag tre stycken i olika storlekar varav den ena även har kompressionsmöjlighet vilket är så bra. Jag använder drybags till att förvara elektronik och annat under tiden jag badar, befinner mig på vatten men också för att packa i. En lätt och liten drybag är också bra att ha om det regnar.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *