En biltur till Borghamn, Omberg och Tåkern

En varm vårdag i början av april så åkte vi iväg på en liten mini-roadtrip här i Östergötland.

Vi hade två mål. Att äta påsklunch på Borghamn Strand, check. Vi delade på en påsktallrik och en Borghamns våffla med rökt Vätternsik. Andra målet var att fota tranor vid Tåkern, halvt check då jag fotade tranor men inga vid Tåkern för där håller de visst inte alls till. Då vet jag till nästa gång.

Under dagen så la vi även till några mer spontana stopp. Efter lunchen så kom jag på att jag ville ta några bilder uppe vid en av utsiktsplatserna på Omberg men hade helt glömt bort att vägen dit är enkelriktad så vi “var tvungna” att åka runt hela Omberg. Vägen genom Omberg är väldigt fin så det gjorde verkligen ingenting alls, utan det fick bli en miniutflykt under utflykten.

Det känns som Omberg var mitt emellan två säsonger när vi var där. Jag fotograferade min utsiktsbild och sen stannade vi till vid Västra Väggar en stund och bara satt där på marken och njöt av tystnaden och utsikten. Jag kröp även omkring på marken för att fota några söta små blåsippor. Det fanns gott om sådana runt hela Omberg.

På vägen mellan Omberg och Tåkern så fick jag syn på några tranor så det blev även ett stopp där för att försöka fånga dom på bild med mitt zoomobjektiv. Det var lättare sagt än gjort för det är tungt och jag skakade lite för mycket för att få riktigt skarpa bilder. Stativet? Det låg i bilen men jag glömde stativgängan hemma trots att jag ändå dubbelkollat att den var med…

Det blev även ett kort stopp för att fota några svanar vid en annan del av Tåkern innan vi kom fram till Tåkern Naturum. Jag kommer nog aldrig att titulera mig själv som en fågelfotograf på riktigt, men ibland är det kul att bara sitta still och vänta på att fåglarna ska komma nära så att jag ska lyckas fånga de på bild. Andra dagar har jag inte alls tålamod för att bara vänta och vänta.

Jag kom hem med 1065 bilder och efter att ha gått igenom dom så har jag kvar ungefär hälften.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *