En dag i Cardiff

En dag i Cardiff

Jag bokade en enkelbiljett till London början av april. Väldigt spontant även om det varit på tal länge. Tanken var inte att stanna kvar för evigt, jag visste bara inte riktigt när jag skulle åka hem igen. Jag bokade dock hemresan innan det var dags att flyga iväg och dagarna innan avresa så försökte jag och Mikaela (min vän som jag skulle hälsa på) planera in en roadtrip. Det var lättare sagt än gjort och kvällen innan avresa så hade vi fortfarande inte mycket bestämt. Men vi hade åtminstone bokat en hyrbil och första natten blev på ett lägenhetshotell i Cardiff.

Jag mötte upp Mikaela i Bristol, vi åt en god lunchbuffé med mat från Asien och vid 15 så hämtade vi ut hyrbilen. En söt liten vit Fiat 500, sportmodellen dessutom. Bilen var väldigt ny och lätt att köra. Det var först lite ovant att köra i vänstertrafik igen, det är lite över tre år sen jag gjorde det sist. Men jag vande mig ganska snabbt och det jag mest var nervös över i början var att växla med vänsterhanden. Men även det gick alldeles utmärkt!

Första delsträckan blev Bristol till Cardiff och vi anlände strax efter åtta. Vårt lägenhetshotell, The Artisan Quarters, låg strax utanför centrum och det tog ca en kvart att promenera. Vi betalade £34 för en natt där och hade inte riktigt förväntat oss att lägenheten skulle vara så fin som den var. Vi blev positivt överraskade, för den var verkligen så fräsch och allt såg nytt ut. Jag är van vid lite sämre standarder här i England, men så har jag ju mest varit i London också. Där är boende inte alltid så billigt. Vi var i alla fall hur nöjda som helst med lägenheten och området.

Cardiff, Wales, UKCardiff, Wales, UK  Cardiff, Wales, UK Cardiff, Wales, UK Cardiff, Wales, UK Cardiff, Wales, UK Cardiff, Wales, UK Cardiff, Wales, UK

Morgonen därpå så begav vi oss till centrum för lunch och för att utforska lite. Vi provade att använda Tripadvisors app för att hitta ett bra ställe att äta lunch på och vi hamnade på Apple Jacks. Väldigt mysigt, bra priser och god mat!

Vi hade ca 30 mil att köra till nästa stopp på roadtrippen så besöket i Cardiff blev inte så långt. Men det är ett ställe jag gärna åker tillbaka till. Även om vi ville komma iväg hyfsat tidigt så valde vi att ta en promenad runt stan. Vi hamnade även på Waterstones (bokaffär), jag hittade en ny bok samt en anteckningsbok (som det inte stod något pris på.. så jag fick den gratis!) och sen promenerade vi tillbaka till bilen som stod kvar vid lägenhetshotellet.

Sen började vi vår resa mot Snowdonia, via Brecon Beacons Nationalpark.

Cardiff, Wales, UKCardiff, Wales, UK Cardiff, Wales, UK Cardiff, Wales, UK Cardiff, Wales, UKCardiff, Wales, UK Cardiff, Wales, UK Cardiff, Wales, UK Cardiff, Wales, UK Cardiff, Wales, UK Cardiff, Wales, UK Cardiff, Wales, UK Cardiff, Wales, UK Cardiff, Wales, UK Cardiff, Wales, UK Cardiff, Wales, UK

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments