Hyr bil utomlands - en liten guide

Hyr bil utomlands – en liten guide

Att hyra bil under en resa kan kännas som världens enklaste sak, om man är van. Men är man ovan så kan det kännas som en djungel med alla olika biluthyrningsfirmor och valmöjligheter. Jag har själv hyrt bil ett antal gånger när jag varit ute och rest och har nu samlat mina bästa tips här! Jag hoppas att du kan få nytta av tipsen om du i framtiden ska hyra bil utomlands.

Hertz Sverige

Jämför biluthyrningsfirmor

Som med allt annat så är det bra att jämföra priser innan man klickar på boka. Men med det sagt så vill jag också poängtera att inte endast kolla på prislappen! Att kolla utbud av bilar, vad som ingår i priset och vad det är för en firma som du ska hyra av, det är sånt som är minst lika viktigt. För mig så känns det tryggare att hyra av en firma som jag känner till och som har bra rykte, än att spara några hundralappar och boka med ett bolag som jag knappt känner till.

Vi bokade via Hertz Sverige för att det kändes enkelt och tryggt. Allt står på svenska och det var lätt att navigera igenom alla steg innan bilen var bokad. Dessutom så finns kundtjänst tillgänglig ifall något skulle strula med din bokning.

Idag så är vi bortskämda med internet och det är så enkelt att söka reda på information, utnyttja den möjligheten! Ta reda på allt i förväg när du hyr bil utomlands då slipper du stå oförberedd vid uthyrningsdisken.

Hyr bil utomlands

Boka i förväg

Ibland så kan man få rabatt genom att boka i god tid och även genom att välja att betala direkt (istället för på plats när du hämtar ut bilen). Och om inte det är skäl nog till att förboka din bil så borde möjligheten att välja precis den biltyp du vill ha vara det. Bokar du i sista sekund så finns det en risk för att den biltyp du vill ha inte finns tillgänglig.

Kolla noga upp vad som ingår i priset när du hyr bil utomlands

Vilka försäkringar ingår?

Kolla igen vad som ingår i priset och välj till det som du behöver redan vid bokningstillfället. Det är lätt att bli lurad på extra försäkringar när du står där och ska hämta ut din hyrbil ifall du inte har bra koll själv. Ibland så kan försäljaren på plats inte se att du redan har betalat för den där extra försäkringen som de försöker sälja till dig. Det är dumt att betala för något två gånger. Jag har själv erfarenhet av detta, tråkigt nog.

Är ni flera förare?

Oftast så ingår inte extra förare och är ni flera som ska dela på körningen så är det bra att lägga till detta. Men detta är faktiskt en av de saker som inte alltid går att boka i förväg, utan det får man göra på plats. Hyrbilsföretaget brukar vilja se körkort på de som ska köra bilen och därför går det inte att boka i förväg.

Ingår det fria mil

Fria mil ingår heller inte alltid och det är inte heller alltid som det faktiskt behövs. Men vet du ungefär hur körsträckan kommer att se ut så kan du lätt räkna ut ifall du sparar några kronor på att välja till fria mil.

Hyr bil utomlands

Välj rätt bil

Jag har hört många historier om folk som bokar en alldeles för liten bil. Som inte inser det förrän de står där och ska försöka trycka in alla väskorna i det lilla bagageutrymmet. Jag har själv varit en av dom när vi skulle hyra bil i Australien för några år sedan. Men vi insåg det innan vi hämtade ut bilen och kunde boka om den till en större utan problem och utan extra kostnad. Men ska du göra det på plats så kan det bli mycket dyrare!

Just av den anledningen så är jag extra noga med att tänka till om vad för typ av bil jag bokar. Så att jag inte en dag står där med en alldeles för liten bil.. Jag rekommenderar dig också att kolla upp bilmodellen innan du bokar! Det är oftast skönt att ha en större bil, även om det går att klämma in sig i en liten.

Hyr bil utomlands

Detta inlägg är en del av ett samarbete med Hertz Sverige.
Som alltid så är alla åsikter, tankar, texter och bilder alltid mina egna.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Hyra bil kan faktiskt vara ganska komplicerat ibland. Jag har haft hyrbilar runt om i världen och till och med i ett land som England kan det vara förvånansvärt krångligt. Värst var nog Argentina – det skulle jag kunna skriva en hel bok om. 🙂

    1. Ja, absolut! Det känns som världens enklaste sak men det tar oftast en bra stund från början av bokning till att man har bekräftelsen. Vi råkade ut för dubbla försäkringar i just England faktiskt, surt! Vad var det som krånglade i Argentina?