En inställd vandring till Alp Nova // Silvretta-Montafon

Ibland blir det inte riktig så som det är planerat, till exempel då det ösregnar när du har planerat en vandring uppe i bergen. Då gäller det att antingen acceptera läget eller att tänka om. I vårt fall så hade vi inte med oss några regnkläder och när regnet väl kom så befann vi oss redan högt över molnen. Jag hann precis fotografera klart innan de första regndropparna föll ned på mig.

Vi hade ingen backup plan från början utan valde att försöka vänta ut regnet samtidigt som vi åt lunch på restaurangen, Nova Stroba, som fanns där uppe. Så vi kunde absolut ha haft det värre! Den vandringen som vi skulle ha gjort hade tagit oss till Alp Nova där de tillverkar den traditionella osten, Sura Kees, från Montafon. Självklart var det tråkigt att vi inte fick uppleva det, men ibland går saker inte som planerat och det är svårt att styra över vädret. Istället så fick vi njuta av en god wienersnitzel uppe på 2010 meters höjd.

Vi delade bord med två tyskar och åt god wienersnitzel

Eftersom vi inte var ensamma om att söka skydd från regnet så delade vi bort med ett äldre par som kom från Tyskland. De kunde inte så mycket engelska och vi kunde inte så mycket tyska så det det blev inte så mycket konversation förutom när de frågade om de kunde få sitta med oss. Vi höll oss inne så länge vi kunde men efter ett tag så började vi att inse att regnet nog inte kommer att försvinna på ett tag.

Så efter att ha betalat för oss så sprang vi mellan restaurangen och liften. Det tog inga många steg innan vi var blöta. Vi åkte ned tillbaka till foten av berget och promenerade till bilen som stod en bit bort. Vi var ju redan blöta så ingen idé att försöka springa ifrån vattnet. Vi tänkte att det enda alternativet för oss är att åka tillbaka till Hotel Alpenfeuer där vi bodde och byta om. Så, vi åkte tillbaka till hotellet och bytte om.

Redan under lunchen så hade jag försökt kolla upp alternativa saker som vi kunde sysselsätta oss med under resten av dagen. För någon vandring skulle det inte bli den här dagen. Kanske om vi hade haft med oss regnkläder, men troligtvis inte för det kändes inte så bra att stå där uppe på ett berg utan skydd mot varken regn eller eventuella blixtar. För det mullrade på även om vi inte såg så många blixtar.

Silvretta High Alpine Road, en av Österrikes vackraste bilvägar

Vår nya plan för eftermiddag blev att åka längs en av Österrikes mest fantastiska bilvägar – Silvretta High Alpine Road. Okej, det hade kanske varit mer fantastiskt om det inte hade regnat så mycket. Men vi fick se utsikter, massa kossor och några sjöar. Och det är inte alltid destinationen som gör resan, utan sällskapet kan vara minst lika viktigt. Och jag hade bra sällskap den dagen, Kenny och alla kossorna.

Så det gjorde inte så mycket att det öste ned eller att vi fick skippa vandringen, för vi fick istället se något som inte ens fanns inplanerat i vårt schema för resan. Dessutom så tackade våra ben oss för det tar på krafterna att vandra högt uppe i bergen. Vi fick helt enkelt byta ut ett äventyr mot ett annat.

Vill du läsa mer om Silvretta High Alpine Road? Ett inlägg kommer på fredag!

Versettla Bahn // Silvretta-Montafon, Vorarlberg
Versettla Bahn // Silvretta-Montafon, Vorarlberg
Versettla Bahn // Silvretta-Montafon, Vorarlberg

Versettla Bahn // Silvretta-Montafon, Vorarlberg
Versettla Bahn // Silvretta-Montafon, Vorarlberg
Versettla Bahn // Silvretta-Montafon, Vorarlberg

Regn och rusk.

Vill du läsa mer om resan till Vorarlberg i Österrike?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.