Mountain breakfast with a view

Mountain breakfast with a view

Vi vaknar upp till solsken på Hotel Lün i Brand, dit vi kom kvällen innan efter en fullspäckad dag i Dornbirn. Vi anländer efter att både receptionen och spaavdelningen har stängt vilket känns tråkigt. Speciellt det sistnämnda. För det hade varit otroligt skönt för trötta fötter att få svalkas av.

Rummet är fräsch och fint och jag önskar att vi hade mer tid att spendera här. Det enda jag inte gillar med rummet är dock att badrummet i princip sitter ihop med själva rummet – med endast glasväggar som inte är frostade hela vägen. Det är alltså full insyn till badrummet om man står upp. Förstår inte riktigt varför så många hotell envisas med att ha det så? Annars är det ett hotell som jag mer än gärna återvänder till.

På morgonen så möter vi upp Sarah som jobbar på turistorganisationen i regionen och trots att vi egentligen inte alls ska äta frukost på hotellet utan uppe i bergen så är det svårt att låta bli när magen kurrar. Varsin macka går ned tillsammans med färskpressad apelsinjuice, i väntan på en riktiga frukosten.

En dryg halvtimme senare så tar vi den färdigpackade hyrbilen och åker mot Dorfbahn. Här ska vi hämta ut ett Montafon Brandnertal Card som ska ge oss tillgång till alla linbanor, lokaltrafik, museum och offentliga simbassänger i Brandnertal och Montafon-området.

Vi åker först upp med Dorfbahn för att sedan direkt byta till Panoramabahn. Den sistnämnda tar oss upp till toppen av Burtschasattel där Restaurang Frööd ligger och det är där vi ska äta en riktig mountain breakfast.

Något som jag visste att jag ville göra direkt när jag såg en bild på det. Jag vet inte om det är något typiskt att göra i Österrike men för mig så kändes det perfekt. Frukost uppe på ett berg, vad finns det inte att gilla med det? Okej, kanske att åka upp med linbanorna om man är höjdrädd som Kenny är. Fast han klarade det bra.

Restaurang Frööd’s frukostbuffé serveras (det går dock bra att beställa a’la carte också) varje söndag från den 13 maj fram till den 28 oktober under 2018. Buffén har öppet mellan 9.00 till 10.30 och jag kan rekommendera att komma dit i tid! Vi kom nämligen själva dit ungefär en halvtimme efter att buffén öppnat.

Jag kan också rekommendera att förboka bord då det verkar vara väldigt populärt att besöka frukostbuffén. Det var helt fullt när vi kom dit och hade vi inte haft en reservation så hade vi inte fått något bord.

Frukostbuffén består av ett rikt utbud av bröd, ostar, korv, skinka, flera olika honungssorter, olika syltar, massor av müsli, yoghurt och färska jordgubbar. Jag ångrar fortfarande att jag inte tog fler jordgubbar – de hann ta slut när jag kom på att jag skulle hämta mer.

Det fanns även något som kallas för Vorarlberg Riebel pan som är en rätt som är gjord av majsmjöl. Fram till runt 1970-talet så var Riebel främst en maträtt för fattigare människor/gårdar. Man äter vanligtvis Riebel till frukost eftersom det är så mättande. Riebel är vegetarisk.

Min favorit från frukostbuffén? Nougat dumplings! Så otroligt gott. Först var jag lite feg och visste inte om jag skulle smaka, men jag är så glad att jag vågade. Hade kunnat äta dom till frukost varje dag men dessvärre så var det enda gången jag fick äta dom under resan. Kennys favorit? Äggröran som kocken lagade med färsk gräslök och bacon.

Frukostbuffén kostar € 20 för en vuxen medan ett barn mellan 6-13 år betalar halva priset – alltså € 10. Barn upp till 5 år äter gratis. Kaffe, te och choklad ingår alltid.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Thank you for sharing this blog really great. Such breathtaking scenes you’ve captured and shared with us. Just beautiful! I just want to say that it’s really awesome.