En överraskningsresa till Cardiff, Wales - förberedelser, planering och hemligheter

En överraskningsresa till Cardiff, Wales – förberedelser, planering och hemligheter

Ju mer jag reser, desto mer inser jag att jag tycker om att resa utan att vara uppkopplad samtidigt. Det är så otroligt skönt att känna att jag bara kan vara närvarande utan att behöva känna mig stressad över att uppdatera alla mina sociala media kanaler hela tiden. Av den anledningen så kommer kanske detta inlägg som en liten överraskning. När var jag i Wales liksom?

Just denna resa var dessutom en överraskningsresa för Kenny så jag kunde inte direkt skriva något om den här på bloggen heller. Han läser kanske inte vartenda inlägg men jag vet ju att han är inne och kollar lite då och då. Så det var bara några få utvalda som visste om denna resa.

Målet med hela resan var att gå på konsert med Nashville-gänget. Alltså, artisterna från tv-serien Nashville som vi båda följer religiöst. Eller gjorde, för vi har precis sett det sista avsnittet. Det var också anledningen till denna konsertturné, det var som en avslutningsturné för tv-serien. Och när jag fick veta om att de skulle turnera i Storbritannien så kände jag att vi måste åtminstone se minst en spelning.

Jag frågade faktiskt Kenny om han ville gå, men han tyckte det skulle bli så dyrt och kanske inte värt det. Själv så kände jag inte riktigt samma utan köpte konsertbiljetter och bokade flyg i ungefär samma veva. Det här var i november förra året och konsertdatum var i april. Jag fixade med det viktigaste ungefär en månad innan, sånt som att mejla till Kennys chef för att kolla att han faktiskt kunde vara ledig, ordnade med boende, bokade parkering på flygplatsen och gjorde en mer ordentlig resplan än den jag bara haft i mitt huvud sen innan. Det jag inte ordnade med var tågbiljetterna inom landet, men det tänkte jag att jag fixar lite senare.

Bara någon vecka innan det var dags att åka så bokade även Jimmy och Tony (mina bröder) flygbiljetter till London. Vi hade redan konspirerat om att det skulle vara roligt att överraska Kenny där på plats, genom att de bara dyker upp. Så som vi har gjort flera gånger innan. Men de visste inte om de kunde vara lediga från jobbet förrän drygt en vecka innan vi planerade att åka. Så när vi var hemma i byn över påsken så satt Kenny i vardagsrummet och tittade på film medan jag och Jimmy satt i sovrummet och bokade deras biljetter. Och pratade om annat som hade med resan att göra.

Det Kenny visste om innan var att vi skulle göra något under de datumen. Jag kände att jag behövde säga att han inte fick planera in något annat just då. För flera år sen så skulle jag överraska honom med en annan konsert + resa och då hade han bokat in sig på bowling med jobbet just det datum vi skulle åka. Det löste sig då men jag vill helst undvika onödigt krångel. Han gissade på att vi skulle åka iväg nånstans och var helt inställd på att vi skulle mot Arlanda. Så när vi kommer till Mjölby och svänger av åt motsatt håll så blev han väldigt förvirrad. Vilket var bra, tyckte jag.

Vi började med en övernattning i Borås, för att sedan åka till Landvetter tidigt på morgonen. När jag kollade flygbiljetterna så var det både billigare att flyga därifrån men vi sparade även en timme i flygtid vilket kändes skönt. Landvetters flygplats är dessutom mycket mindre än Arlanda så det är också ett plus.

Jag lyckades hålla destinationen hemlig fram till att vi stod vid gaten. Hur jag lyckades få igenom honom i passkontrollen utan att han behövde svara på vart han skulle är ett mysterium. För när vi stod där så frågades det väldigt ofta vart alla skulle. Men jag tänkte att jag säger inget till Kenny än och vände hans boardingkort upp och ned så att han bara kunde lämna fram det tillsammans med sitt pass. När det blev hans tur så fick han aldrig frågan om vart han skulle utan fick bara lämna fram passet och boardingkortet.

Och på tal om pass, hans pass höll dessutom på att gå ut! Det var något som gjorde mig så nervös. Men efter otroligt många sökningar på internet så kom jag fram till att det går bra att resa in till Storbritannien även fast det bara är några dagar kvar på giltighetstiden. Tack och lov för det. Jag försökte få Kenny att fixa ett nytt pass för “det kan ju vara bra att ha ifall det behövs” men han tänkte hela tiden att han hinner för vi har ju ingenting inplanerat än. Och med en månad kvar tills avresa så blev jag ändå väldigt nervös för att det inte skulle gå bra, att de inte skulle släppa in honom i landet. Men jag tänkte att det får bära eller brista. I absolut värsta fall så får vi panikköra till Arlanda och göra ett provisoriskt pass och flyga en dag senare.

Vilket leder mig till själva flygresan. Jag bokade flygbiljetterna på Norwegian redan i november förra året och tänkte inte desto mer på att jag fick ett mail om ändrad avgångstid. Kollade såklart de nya tiderna och det skiljde sig ca 10 minuter på ankomst till London Gatwick om jag minns rätt, så det godkände jag. Tio minuter hit eller dit spelar ju inte så stor roll. Men så skulle jag dubbelkolla allt i resplaneringen när jag satt där med Jimmy och vi ändå höll på med bokningar och allt. Jag loggar in på Mina sidor på Norwegians hemsida och ser att ditresan är torsdag och hemresa är måndag. Allt stämmer. Dubbelkollar alla restider, det ser också bra ut.

Men vänta, det känns ändå som att nåt är fel.

Kollar datumen och dagarna igen och torsdag? Vi ska ju resa på fredag! Fredag till måndag är det planerat. Letar upp mejlet jag fick av Norwegian med den ändrade avgångstiden och inser att jag helt har missat att de även har ändrat datum på avresan, till en hel dag innan. Anledningen verkade vara att avgångstiden på fredag hade ändras från morgon till kväll. Oavsett så hade vi ju inte haft så mycket val där, för att anlända fredag kväll när konserten är fredag kväll är ju inte ett alternativ. Vid det här laget är jag sjukt glad över att jag inte har bokat några tågbiljetter än. Men jag fixar även dom i samma veva som detta, speciellt nu när jag vet att vi ska möta upp Jimmy och Tony under resans gång.

Men så är vi äntligen där, en dag tidigare än planerat med massor av extra tid. Jag valde att vi skulle gå på konserten i Cardiff eftersom jag varit där en gång tidigare, men bara under några timmar och minns att jag gillade staden. Kenny hade aldrig varit där och något som han sagt flera gånger är att han helst inte vill åka till London igen – speciellt när vi pratat om vår årliga höstresa som vi gjort tillsammans med Jimmy och Tony. Han sa faktiskt även det när vi stod där på Landvetter och han fick veta när vårt flyg skulle avgå. Det var tre destinationer som hade samma tid så jag tänkte att han får gissa lite där. Då sa han “det är ju i alla fall inte London för dit vill jag ju inte” eller nåt i stil med det. Det var väldigt svårt för mig att hålla minen där när jag visste att vi skulle landa i London, även om vi inte skulle spendera så mycket tid i just den staden.

Vi kommer fram till ett otroligt soligt och varmt Cardiff, checkar in på YHA Cardiff Central och beger oss sedan ut för att upptäcka staden. Jag har inte planerat in något utan tänker att vi bara upptäcker allt på plats. Det enda “måsten” som vi hade under hela resan var att gå på konsert och såklart att passa tågtiderna.

Nu har det här inlägget blivit väldigt långt redan så vi fortsätter med nästa del imorgon, då handlar det mer om själva resan och inte så mycket om alla dessa förberedelser inför en överraskningsresa.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments