Menu
Lappland

En vinter i Kiruna

En vinter i Kiruna

Just nu så befinner jag mig längst uppe i Sverige, närmare bestämt i Kiruna. Jag kommer att vara här under större delen av vintern och det ser jag fram emot, även om det ibland är väldigt kallt! Idag var det mellan -10 och -15 grader.

Jag köpte precis nya vinterskor och dom är helt underbara. Så varma och sköna! Dessutom så går de att tvätta i tvättmaskinen, hur bra är inte det?!

Nu kanske ni undrar varför jag ska vara här hela vintern?

Jag är faktiskt här för att jobba som turistassistent. Jag har kastats in i arbetet och gör allt från att hämta gäster på flygplatsen till att sortera vinterkläder. Jag har även hjälp till som extraguide på två guidade turer redan. Förra veckan så var jag ute på en guidad skotertur och vi var ute och försökte hitta norrsken. Tyvärr så var det för varmt den kvällen så vi såg inget norrsken.

Jag hade med både kamera och stativ och även om det inte fanns något norrsken att fotografera så blev det ändå några bilder.

Det gjorde vi dock på den andra turen som jag var med på. Men då fick jag frågan om jag ville följa med ungefär 50 minuter innan turen startade och kameran hade jag ju såklart inte med mig då. Norrskenet var ganska svagt för det mesta den kvällen, men ändå väldigt fint!

Visst är det vackert med vinter!

Här är några bilder från skoterturen.

Kiruna, Sweden Kiruna, Sweden Kiruna, Sweden

Kan ni förstå att de två sista bilderna är tagna ungefär runt klockan tio på kvällen!

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

6 Comments

 • Katarina Wohlfart
  januari 7, 2015 at 4:44 e m

  mkt vackert. kan nästan inte bli bättre.

  Reply
  • Helena
   januari 7, 2015 at 7:57 e m

   Ja, visst är det! 🙂

   Reply
 • fridaaah
  januari 7, 2015 at 8:20 e m

  Åh låter kul!! Dock hatar jag vintern såå jag kan inte dela din upprymdhet av snön.. 😉 men jobbet låter kul kul kul!! MEN jag förstår inte, är det ljust på kvällen i kiruna? Trodde ni hade typ mörkt året runt?! 😛

  Reply
  • Helena
   januari 8, 2015 at 9:59 e m

   Haha, jag gillar inte heller vintern egentligen. Eller, inte vintern i södra Sverige. Men jag har ju inte upplevt en riktig norrländsk vinter på många år nu så det känns bara roligt. Även om det är lite kallt ibland 😉
   Det är inte så ljust, men månskenet lyste upp väldigt mycket den kvällen. Och sen har jag tagit bilden med stativ och flera sekunders slutartid för att få in mer ljus i bilden.

   Reply
 • JohannaVilk
  januari 7, 2015 at 9:54 e m

  Vilket roligt uppdrag/jobb du verkar ha och härliga bilder! Ja det är underbart med vinter! Synd ni inte fick se något norrsken, jag fick till en riktigt bra bild på julafton på det, min allra första stativbild 🙂
  Skickar länken till tavlan hos mig du frågade om här också för säkerhets skull http://houseofprints.se/

  Reply
  • Helena
   januari 8, 2015 at 9:55 e m

   Ja, det är väldigt varierande och roligt.
   Va roligt att du fick till en bra bild på norrskenet, finns den på din blogg? Får kolla där 🙂
   Tack för länken, ska kolla in sidan!

   Reply

Leave a Reply