God jul från Mertajärvi

God jul från Mertajärvi

Just nu så befinner jag mig nästan så långt norrut i Sverige som det går att åka. Nämligen i Mertajärvi, min hemby. Jag och Kenny klev på tåget i Motala i fredags och anlände till ett snöigt Kiruna på lördagen, bara tre timmar försenade. Vi hade dock inte bråttom att komma fram utan var mest glada över att vi fick sovmorgon och att vi faktiskt kom fram hela vägen.

Förutom att tåget var försenat och att vi fick vänta en dryg timme i Gävle så gick resan väldigt bra. Vi hade en egen sovkupé och det var så skönt! Kan inte förstå hur jag har orkat de gånger jag endast har haft sittplats… Nej, ska jag åka nattåg så är det egen sovkupé som gäller hädanefter!

Vi kom som sagt fram till ett riktigt vitt och snöigt Kiruna och efter det så åkte vi till diverse affärer och handlade julmat. Sen bar det av 16 mil norrut igen, till Mertajärvi.

Julafton spenderades här hemma, tillsammans med Kenny, mina bröder (Jimmy och Tony), pappa och mina två farbröder. Lugnt och skönt, med god julmat och ingen julstress överhuvudtaget. Precis så som julen ska vara, tycker jag. Hur var din julafton?

Jimmy’s lilla mini-julgran.

Juldagsfotografering med inslag av norrsken

I skrivande stund så sitter jag vid köksbordet och har precis kommit in efter att ha varit ute och fotograferat norrskenet i kylan. Jag kollade precis termometern och den står på 27.9 minusgrader! Inte undra på att jag tyckte det var extra kyligt ikväll. Dock så värt det för bilderna blev riktigt fina!

E45 – mellan Mertajärvi och Karesuando
Min favoritbild från ikväll!
Det var mycket norrsken över hela himlen, men ganska svagt.
Den mest fantastiskt vackra måne syntes ikväll! Dock så lyckades jag överexponera alla bilder på månen så lyckades inte få fram några detaljer på den. Men vad gör väl det, jag är supernöjd med bilden ändå!
En sista bild innan jag sprang in i värmen!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

    1. Tack Ann-Louise! Det är lite så jag känner också – vad gör det om jag får frysa en stund om resultatet blir de bästa norrskensbilderna som jag har tagit hittills 🙂