Jag bilar genom Senja i bättre väder än gårdagen bjöd på

Jag bilar genom Senja i bättre väder än gårdagen bjöd på

Jag vaknade upp till hyfsat bra väder. Ingen sol, men inget regn heller. Till en början verkar det bra men jag inser snabbt att det här är en sån där dag då jag bara inte ville göra någonting alls. Jag ville inte fotografera, jag ville inte vara på resande fot och jag ville helt enkelt ingenting. Jo, kanske ligga under täcket med en bok. Det hade jag velat göra.

Fast då kändes det inte riktigt som ett bra alternativ så det slutade med att jag mest körde bil under denna dag. Totalt drygt 30 mil vilket var en stor skillnad om man jämförde med de andra dagarna då det ibland knappt kändes som att jag kom nånstans. Jag stannade till vid fina platser ändå och tvingade mig själv ut med kameran. För det skulle ju inte komma en andra chans utan det var nu eller aldrig. Visst hade jag kunnat ta en paus och bara stannat där, men jag vet inte, nej, jag ville vidare. Jag ville ändå fortsätta köra för en del av mig längtade verkligen hem nu. Har du också sådana dagar ibland? När du reser? Eller är jag helt ensam om det?

Det blev lite bättre senare under dagen men nu när jag går igenom alla bilder så märker jag själv skillnad. Jag ser på bilderna jag har tagit och förstår inte varför jag inte tog fler bilder från vissa platser. Varför jag inte flyttade lite på mig och bytte vinkel ibland. Eller varför jag bara inte ansträngde mig lite mer. Varför jag inte såg det vackra när jag var där för jag kan ju ändå se det i bilderna nu efteråt. Det är ändå tur att Senja inte ligger på andra sidan jorden och att jag faktiskt kan åka tillbaka en annan gång.

En av de platserna som jag kände att jag inte riktigt kunde uppskatta där var Tungeneset. Ärligt talat så var jag mest irriterad på alla andra som befann sig där samtidigt som jag. De stod liksom i vägen för mina bilder. Det var speciellt två andra fotografer som verkligen inte tog nån hänsyn till någon annan där utan de sprang fram och tillbaka och ställde sig framför bara sådär. Jag är säkert inte heller helt oskyldig och har säkert gått rakt in i andras bilder, men de här två tog verkligen priset kände jag.

Den här dagen körde jag från Ersfjord strand till Björkliden i Sverige, med en kort avstickare till Hamn i Senja som inte riktigt låg längs min tänkta rutt. Så kan det gå. Efter en stund där så åkte jag vidare, med tanken att jag skulle börja köra mot Sverige igen. Mina tankar på att även köra igenom Vesterålen och Lofoten hade jag sen någon dag tillbaka redan glömt. Jag ville så gärna men kände att jag skulle behöva minst en vecka eller två till. Och jag ville inte stressa igenom alla dessa vackra platser så det fick helt enkelt blir en annan gång.

Så jag styrde bilen mot den svenska gränsen med funderingar på om vart jag skulle övernatta. När jag körde förbi Pizzabakeren i Bardufoss så kunde jag inte sluta tänka på pizza, så jag var tvungen att vända om. Det blev en BBQ pizza som smakade riktigt gott – dock så sjukt dyr! Men jag kände att det var jag värd då jag hade en lång resa framför mig. Och det blev en lång resa för strax efteråt så började det ösregna och jag fick köra riktigt sakta. Och när jag hittade en liten rastplats med toalett på ena sidan av Narviksfjorden så stannade jag med planer på att sova där. Tills jag gick in på den där toaletten. Herregud så vidrigt. Jag valde att istället fortsätta och när jag kom fram till Björkliden så åkte jag upp till hotellet och bokade in mig – fast på deras camping. 150 kr fattigare men jag kände mig trygg när jag skulle sova.

Vill du läsa mer om min roadtrip genom tre länder? Det kan du göra under taggen “solo genom tre länder“.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 Comments

  1. Thanks for writing this awesome article and examples helped alot..please keep on writing
    Thank you for sharing