Karlsbron i Prag

Karlsbron i Prag

Mitt första intryck av Karlsbron var att jag bara ville därifrån. Bort från alla turister. Några verkade vara förvirrade och visste inte vart de skulle gå. Några skulle fotograferas från alla vinklar. Några försökte bara ta sig fram. Och så var det jag. Som bara ville långt bort därifrån. För något av det värsta jag vet är att trängas bland massa folk. Och det var bara alldeles för mycket folk där!

Karlsbron, Prag

Samtidigt så kände jag att jag inte kunde gå därifrån utan att ha gått över bron. Jag var ju så nära.. Jag försökte intala mig själv att det inte kunde vara så farligt. Några minuter och så skulle jag vara på andra sidan. Så jag trotsade mig själv och styrde mina steg upp på bron, rakt mot alla turister.

Men jag kom inte mer än några meter innan jag valde att vända, för känslan av att jag inte ville vara där försvann inte. Känslan av obehag ville inte lämna min kropp. Jag kände att jag bara inte orkade just då. Så jag vände om och promenerade tillbaka till bron som ligger granne med Karlsbron.

Där plockade jag fram min kamera och mitt stativ. Och det kändes så skönt att kunna fotografera i lugn och ro. Bästa beslutet den dagen!

Karlsbron, Prag

Karlsbron, Prag

Så jag kan bara rekommendera dig som inte gillar att trängas med massa turister att undvika Karlsbron. I alla fall under rusningstrafik, vilket är ungefär från ca 10 på morgonen till 18-19 på kvällen. Jag gick tillbaka dit en annan dag och även om det var lite folk redan vid 9 så var det inte alls lika mycket som mitt under dagen. Det lugnar också ned sig under kvällen men alldeles tomt, det blir det nog bara mitt i natten. Om ens då.

Nej, Karlsbron är en överskattad turistattraktion om du frågar mig. Och den gör sig bäst på håll!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

    1. Tack Annie! Ja, ibland är det svårt att undvika turistattraktioner under den tid då de är som mest folk där. Speciellt om man vill se något och inte kan anpassa sig hur mycket som helst. Bron är väldigt fin, speciellt på avstånd.