ROADTRIP: Från Nashville till Chicago

ROADTRIP: Från Nashville till Chicago

Mellan Nashville och Chicago så är det 76 mil om du kör via I-65 S . Jag har åkt denna sträcka två gånger och även om det är fullt möjligt att köra hela sträckan på en dag så övernattade vi i Indianapolis vid båda tillfällena. Det finns dock flera platser längs vägen som kan vara värd ett stopp ifall du har tid över.

Vi hade tyvärr inte så mycket tid över till spontana stopp under just denna del av resan, men om jag ska köra denna sträcka en tredje gång så kommer jag helt klart att försöka ha lite mer tid över. USA har ju så mycket att erbjuda och det är svårt att få tiden att räcka till ibland.

Sju stopp mellan Nashville till Chicago (väg 65 via Louisville)

Mammoth Cave National Park för dig som gillar nationalparker och grottor. Mammoth Cave System är faktiskt världens längsta kända grottsystem med hela 590 629 meter utforskade.

Elizabethtown – En liten stad i Kentucky. Filmen Elizabethtown utspelas delvis här.

Fort Knox En stor amerikansk militärbas som grundades som Camp Knox år 1918. Det blev en permanent militärbas år 1932 och 1936 så uppfördes en bombsäker byggnad på området för att försvara huvuddelen av USA:s guldreserv där.

Louisville den största staden i delstaten Kentucky med ca 700 000 invånare. Staden grundades 1778 och är uppkallad efter Ludvig XVI av Frankrike. Nöjesparken Kentucky Kingdom finns här.

Brown County State Park – Den största delstatsparken i Indiana och här kan du passa på att göra ett stopp för att antingen vandra, cykla, rida, fiska eller bara njuta av naturen. Bensträckare är alltid skönt.

Edinburgh Premium Outlets – för dig som är sugen på att shoppa så passar det bra med ett stopp här.

Indianapolis – huvudstaden i delstaten Indiana med ca 783 000 invånare. Förkortas ofta till “Indy”. Staden är även känd för sina racingtävlingar: Indianapolis 500, NASCAR Brickyard 400 och USA:s Grand Prix.

Nashville – countrymusikens hemstad.
Cowboyboots och amerikansk flagga.
Vår hyrbil som vi hyrde av Hertz.
Vi passerade en tillfällig countyfair.
Jag passade på att fotografera bilen under blåa timmen.
Efterrätt på Cracker Barrel.
Framme i Chicago!
GPS är alltid bra att ha i storstäder.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *