Menu
Australien

En dagstur till Rottnest Island

En dagstur till Rottnest Island

En varm höstdag i Australien så klev jag på färjan från Perth till Rottnest Island. En liten ö mitt ute i havet. Jag hade förbokat en cykel för att kunna transportera mig mellan alla de 68 stränderna som skulle finnas där.

68 stränder på en ö?

Ja, det är faktiskt sant! Jag hann inte riktigt stanna till vid alla, utan jag nöjde mig med att stanna vid de finaste (enligt mig). Och stränder fanns det. Helt underbara stränder! Vädret var dessutom också helt perfekt! Strålande sol och en vacker blå himmel med några enstaka moln. Det är härligt med sol men ibland så kan det bli för mycket av det goda.

Adventures on Rottnest Island in Western AustraliaAdventures on Rottnest Island in Western Australia

Dagen innan så hade jag bestämt mig för att cykla runt ön vilket jag också gjorde. 2,2 mil blev det och det tog mig några timmar. Jag köpte med mig en sallad till lunch och en liter vatten. Såhär i efterhand så inser jag att jag nog borde ha köpt mer vatten. Men jag tyckte att min ryggsäck redan var tillräckligt full.. Ångrade mig när jag var tvungen att snåla på vattnet! Det är ju faktiskt viktigt att dricka mycket när det är varmt!

På Rottnest Island så finns det inga affärer förutom den vid färjeläget och det finns ingenstans där man kan fylla på sina vattenflaskor heller. Men jag drack mitt vatten sparsamt och det gick bra.

Adventures on Rottnest Island in Western AustraliaAdventures on Rottnest Island in Western Australia

Det var en helt underbar höstdag. Jag cyklade mina 2,2 mil med otroligt många fotopauser. Rottnest Island är så mycket mer än dess fina stränder, naturen där är helt underbar och jag älskade verkligen att jag kunde cykla runt där utan att behöva oroa mig över att bli påkörd. För biltrafik är något som i princip inte finns på ön alls.

Här kommer en liten bildbomb från min dag på ön!

Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar  Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar

Jag stannade till vid ett Lighthouse också och träffade på en Quokka!

Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar

Quokka är ett pungdjur i familjen kängurudjur.

Det är den enda arten i sitt släkte och de är otroligt söta! Rottnest Island är faktiskt döpt efter quokkan. De ansågs vara ett stort råttdjur i början. Rottnest kommer från holländskans ”rattenest” vilket på svenska blir ”råttbo”.

Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar

Att ta bilder på sig själv är inte alltid lätt. Ser ni de fina ränderna efter mina solglasögon?! Men jag bjuder på den bilden!

Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar

En fin solbränna..

Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar

Såhär ser ön ut från ovan.

Cykeläventyr på en av Australiens finaste öar

Jag är riktigt stolt över mig själv att jag cyklade runt hela ön!

Vill du läsa mer om ön så kan du kolla här. Där finns all information som du kan önska dig. Jag bokade min resa med Rottnest Express och hyrde även min cykel via dom. Jag tyckte att det var väldigt smidigt för då fick jag cykeln när jag klev av färjan och kunde cykla tillbaka hela vägen till färjan eftersom jag även lämnade tillbaka den där.

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

No Comments

    Leave a Reply