September – en sammanfattning från månaden

I början av året så försökte jag mig på att skriva en veckosammanfattning men det höll i sig i ungefär två veckor. Nu tänkte jag försöka mig på att skriva en slags sammanfattning varje månad istället. Det känns som att det passar jättebra att börja med det just nu för september månad har varit händelserik på många sätt olika sätt. Jag passar även på att berätta lite om andra blogginlägg som jag har gillat lite extra den här månaden.

Så, vad har då hänt i september?

Jag blev nominerad som Årets Kreatör av Stora Influencerpriset. Så otroligt roligt att få bli nominerad och jag ser fram emot den 13 oktober då vinnarna avslöjas på en gala. Oavsett om jag vinner eller inte så är jag oerhört glad och stolt över att ens ha blivit nominerad!

Jag startade eget företag! Det känns som att det äntligen var dags att bara ta steget och satsa! Nu är det fortfarande väldigt nytt och det känns väldigt bra fast samtidigt lite läskigt med allt nytt som det innebär att driva ett eget företag. Det jag kommer att arbeta med är resebloggen och foto/video.

Jag åkte iväg till Warszawa tillsammans med Jeanette på en bloggkampanj via NordicTB. Vi hade fem dagar i Polens huvudstad och hann med allt från att cykla runt bland stadens gröna områden och åka retrobil! Och så hann vi äta oss igenom staden också.

Jag och Jeanette brummade runt i denna skönhet tillsammans med vår guide Artur

Jag åkte även på en pressresa till Lake District och hade fantastiska dagar där, trots lite halvdåligt väder. Dock måste jag säga att ofta när det är halvdåligt väder så blir det så otroligt stämningsfulla bilder, på ett helt annat sätt än det blir om det är “perfekt” väder med strålande sol. Så mig gjorde det absolut ingenting! Vill redan tillbaka! Jag hade toppensällskap där också vilket bidrog till en fantastisk och rolig resa.

På promenad längs vackra hedar i Lake District

Sista dagen i september så tog jag vår nya bil och brummade iväg till Jämtland. Efter 9,5 timmars bilresa så hade jag tagit mig från Motala till Hosjöbotten där min kompis Anna-Marja har en mysig stuga vid en sjö. Jag anlände i kolsvart mörker och vaknade upp till en makalös utsikt! September kunde inte ha avslutats på ett bättre sätt och oktober kunde inte ha börjat på ett bättre sätt!

Hit vill jag återvända!

Som ni kanske förstått så blev det en hel del resdagar under september. Och under de dagar som jag inte reste så var jag hemma i Motala och försökte hinna med allt från bildredigering och skriva nya inlägg till att ha möte på banken och fixa en del med företaget. Med andra ord så blev september inte alls den lugna början på hösten som jag hade planerat inför. Varför händer allt på hösten?

Septemberkärlek – det här har jag läst

Jonna Jinton skriver om sin roadtrip till Stora Sjöfallet och jag längtar tillbaka dit mer än någonsin. Hon besökte även vackra Stekenjokk som ligger längs Vildmarksvägen. Jag har drömt om att köra längs den vägen så länge nu och i somras så skulle jag och Katarina åka den när vi ändå var i trakterna, men det regnade så mycket att vi valde att hoppa över det. Efter att ha sett Jonnas fantastiska bilder så ville jag bara åka dit på en gång och jag funderade på riktigt om jag skulle kunna åka en dag tidigare mot Jämtland och ta en omväg runt Vildmarksvägen. Jag insåg ganska snabbt att det inte var möjligt för jag vill ju ändå ha tid att stanna där en stund.  Nästa år!

Jennifer Sandström bloggar om ett recept på flammkuchen som är så otroligt gott! Jag minns den första gången jag smakade på det, det är över två år sen men det känns som igår. Senast jag åt det var på en julmarknad i Hamburg under förra året vilket känns som alldeles för länge sen. Så jag ska nog försöka prova på att laga det hemma.

Sofia på Fantasiresor har varit ute och rest under nästan hela september – hela 22 hotellnätter hann hon med. Bland annat så fick hon uppleva fantastiska Lofoten genom en båttur med Hurtigruten! Spana in hennes Instagram om ni vill ha drömmig reseinspiration!

Hur såg din september ut? Gjorde du något roligt? Berätta gärna!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments

 1. Grattis! Vad kul att du startat eget! Min september var väldigt lugn, har jobbat desto mer förstås, vilket även inneburit mindre tid till bloggen. Vet snart inte vad jag ska göra med alla dessa bilder jag samlat på mig haha.
  Skulle utan att blinka ta en lång roadtrip med lite vandring inkluderat norröver i de svenska fjällen under hösten, om jag bara hade tid! Under tiden så får jag leva genom de som faktiskt gör det istället, som du! Så tack för dina fina bilder 🙂

  1. Tack! Det känns verkligen roligt. Låter skönt med en lugn september även om du haft fullt upp med jobb. Du får lägga ut fler bilder på din blogg, är verkligen kul att få se andras dagar 🙂

   Om du får tid nångång så får du gärna komma hit så kan vi roadtrippa i norrland 😉

 2. Jag röstar verkligen för fortsatta månadssammanfattningar – de tycker jag oftast är bland de roligaste att läsa för att det ger en överblick och det viktigaste lyfts igen. Så fortsätt med det!

  1. Jag har redan förberett lite inför oktoberinlägget – tänker att det är bra att skriva ner viktiga punkter redan då de händer istället för att försöka komma ihåg allt. Och jag håller med dig, det är väldigt roligt att läsa såna inlägg! Tack för peppen, Linda!