Stockholm - Fotografiska och stadsvandring

Stockholm – Fotografiska och stadsvandring

Jag började måndagen med att ta en varm dusch, som var alldeles för kort. För hur härligt är det inte att stå i duschen precis efter att man har vaknat? Att bara låta det varma vattnet sakta väcka en till liv…

Men idag blev det bara en kort dusch och jag hann precis packa ner det sista i resväskan innan det var dags att kliva in i bilen som skulle ta mig ner till Motala centralstation. Nu kanske det låter som att jag ska iväg på en lång resa.. Men visst, om vi räknar ca 25 mil som en lång resa så stämmer det bra. Dagens destination var ingen mindre än huvudstaden. Stockholm.

Stockholm, SwedenStockholm

Fotografiska tillsammans med Katarina

Egentligen hade jag inte behövt åka hit förrän imorgon men då hade jag istället fått stiga upp klockan halv fem.. Och jag är ingen morgonmänniska, hur gärna jag än vill! Istället så valde jag att åka redan idag och passade även på att möta upp Katarina för ett besök på Fotografiska. Mitt första besök där dessutom!

Fotografiska Katarina Wohlfart Katarina Wohlfart

Det fanns fyra utställningar att se. En var helt underbar, den andra var helt okej, den tredje var sådär och den sista var inte alls något i min smak. Den jag fastnade mest för var Nick Brandt’s utställning om Östafrikas hotade djurliv. Fantastiska bilder, även om budskapet berättar något helt annat. Den utställningen var helt klart värd inträdet på 120 kr. För att inte tala om räkmackan som jag åt.. gudomligt god!

Stockholms mysiga gator

Efter besöket på Fotografiska så blev det en promenad på Söders mysiga gator. Kameran var såklart med och det blev lite bilder. Minuterna blev till timmar och helt plötsligt så hade vi umgåtts 5 och en halv timme. Tiden försvinner verkligen när man har roligt!

stockholm_sweden_007 stockholm_sweden_009 stockholm_sweden_011 Katarina Kyrka, Stockholm stockholm_sweden_013 stockholm_sweden_015 Katarina Kyrka, Stockholm

Hej hopp, Lille Skutt

Katarina lyckades komma otroligt nära denna lilla hare. Vill ni se hennes fina bild så kolla in den på hennes Instagram här.

stockholm_sweden_017

stockholm_sweden_018 stockholm_sweden_019 Katarinahissen stockholm_sweden_021 stockholm_sweden_022 stockholm_sweden_023 stockholm_sweden_024 Stockholm stockholm_sweden_026 stockholm_sweden_027 stockholm_sweden_028 stockholm_sweden_029

Nu sitter jag i min lånade lägenhet på Kungsholmen och ska försöka att krypa till sängs tidigt. Imorgon har jag planerat att gå ner till ett mysigt franskt café och äta frukost. Sen är det dags för mitt första Travel Massive, spännande!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 Comments

 1. Ja men titta vilka roliga porträtt på mig. Roligast måste jag nog ändå få säga vara haren/kaninen när jag försöker fota den. Det går sådär först men den riktigt bra. 🙂 hehe. Vacker blev den på bild iaf! Jag är för trött på att posta något men får komma lite bilder imorrn, kanske eller kanske senare under veckan.. Gillar porträttet i början när det blåser i håret. Jag ser nästan trevlig ut för att vara jag 🙂

  1. Haha, ja, frågan är ju om det är en hare eller en kanin. Du blev ju bra på bild, tycker jag. Okej, bilden när du fotar haren/kaninen var väl mer rolig än bra, men var ju tvungen att få med den 🙂

 2. Riktigt fina foton i det här inlägget! Hoppas det blir trevligt på Travel Massive! Tyvärr kan vi inte vara med… Hälsar från Korsika!

  1. Tack så mycket! Det var som sagt väldigt trevlig på Travel Massive 🙂 Men skulle gärna byta det mot att befinna mig på Korsika som ni gör 😉

  1. Tack! Om du får möjlighet så tycker jag absolut att du ska gå och titta på utställningen. Inte ofta jag fastnar så för en utställning men denna berörde.

 3. Åh vad härligt, och vad fantastiska bilder du tar Helena. Good work! 🙂 Fotografiska är riktigt kul tkr jag. När vi var där var det en mycket märklig utställning med Andres Serrano som gav mig lite obehagskänslor. Men det var spännande!

  http://sannasrum.se

  1. Tack Sanna! Ja, det var en härlig dag. Har aldrig varit på Fotografiska innan men det var nog inte mitt sista besök. Ibland kan “konstiga” utställningar och sätta sina spår.

 4. Ja jag gillar den skarpt. Funderar på att dela den på instagram om jag får, de när jag jagar kaninen och på mig själv, eller kanske på min hemsida? Jag skriver ju såklart supertydligt att det är du som tagit såklart.