Stockholm – Fotografiska och stadsvandring

Jag började måndagen med att ta en varm dusch, som var alldeles för kort. För hur härligt är det inte att stå i duschen precis efter att man har vaknat? Att bara låta det varma vattnet sakta väcka en till liv…

Men idag blev det bara en kort dusch och jag hann precis packa ner det sista i resväskan innan det var dags att kliva in i bilen som skulle ta mig ner till Motala centralstation. Nu kanske det låter som att jag ska iväg på en lång resa.. Men visst, om vi räknar ca 25 mil som en lång resa så stämmer det bra. Dagens destination var ingen mindre än huvudstaden. Stockholm.

Stockholm, SwedenStockholm

Fotografiska tillsammans med Katarina

Egentligen hade jag inte behövt åka hit förrän imorgon men då hade jag istället fått stiga upp klockan halv fem.. Och jag är ingen morgonmänniska, hur gärna jag än vill! Istället så valde jag att åka redan idag och passade även på att möta upp Katarina för ett besök på Fotografiska. Mitt första besök där dessutom!

Fotografiska Katarina Wohlfart Katarina Wohlfart

Det fanns fyra utställningar att se. En var helt underbar, den andra var helt okej, den tredje var sådär och den sista var inte alls något i min smak. Den jag fastnade mest för var Nick Brandt’s utställning om Östafrikas hotade djurliv. Fantastiska bilder, även om budskapet berättar något helt annat. Den utställningen var helt klart värd inträdet på 120 kr. För att inte tala om räkmackan som jag åt.. gudomligt god!

Stockholms mysiga gator

Efter besöket på Fotografiska så blev det en promenad på Söders mysiga gator. Kameran var såklart med och det blev lite bilder. Minuterna blev till timmar och helt plötsligt så hade vi umgåtts 5 och en halv timme. Tiden försvinner verkligen när man har roligt!

stockholm_sweden_007 stockholm_sweden_009 stockholm_sweden_011 Katarina Kyrka, Stockholm stockholm_sweden_013 stockholm_sweden_015 Katarina Kyrka, Stockholm

Hej hopp, Lille Skutt

Katarina lyckades komma otroligt nära denna lilla hare. Vill ni se hennes fina bild så kolla in den på hennes Instagram här.

stockholm_sweden_017

stockholm_sweden_018 stockholm_sweden_019 Katarinahissen stockholm_sweden_021 stockholm_sweden_022 stockholm_sweden_023 stockholm_sweden_024 Stockholm stockholm_sweden_026 stockholm_sweden_027 stockholm_sweden_028 stockholm_sweden_029

Nu sitter jag i min lånade lägenhet på Kungsholmen och ska försöka att krypa till sängs tidigt. Imorgon har jag planerat att gå ner till ett mysigt franskt café och äta frukost. Sen är det dags för mitt första Travel Massive, spännande!

18 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *