5 vattenaktiviteter på Mallorca för dig som tröttnat på stranden

5 vattenaktiviteter på Mallorca för dig som tröttnat på stranden

Mallorca. En välkänd, populär charterdestination. Det känns som att de flesta svenskar har varit på Mallorca nångång i sitt liv. Alla, förutom jag. Jag blir dock onekligen frestad av att boka en resa dit nu i sommar när jag läser om ön och ser alla fina bilder. Men i sommar så kommer jag att befinna mig hemma i Sverige, så jag får drömma mig bort istället.

Mallorca

Jag har skrivit ihop en kort guide till spännande vattenaktiviteter som jag gärna skulle vilja prova på på ön. Kan vara bra att ha när det blir dags att åka dit..

1. Stand Up Paddle

Årets fluga? Oavsett så är det ett underbart sätta att kombinera träning med nöje. Denna aktivitet passar de flesta och vad gör det om du tappar balansen och ramlar i det varma vattnet som finns i Medelhavet? Det är nog snarare skönt med ett svalkande dopp efter en stunds paddling.

Stand Up Paddle

2. Dykning

Jag älskar att dyka! Och Mallorca erbjuder varmt (eller åtminstone ljummet) klart vatten där du oftast har bra sikt. Det finns massor av olika dykplatser som erbjuder ett vackert marint liv fullt av fiskar och växter. Det finns även undervattensgrottor, tunnlar och gamla vrak för den som känner sig lite mer äventyrlig. Du kan välja mellan att ett prova-på dyk eller varför inte passa på att ta ditt alldeles egna dykcertifikat?

Det finns massor av olika dykplatser som erbjuder ett vackert marint liv fullt av fiskar och växter. Det finns även undervattensgrottor och tunnlar för den som känner sig lite mer äventyrlig.

 3. Jet Ski

Att köra Jet Ski är något av det roligaste som jag vet! Känslan att flyga fram över vattnet och vågorna, med solen i ryggen (och ibland rakt i ögonen!) är oslagbar.

På Mallorca så kan man antingen köra vattenskoter på färdiga banor vid stranden, vilket låter helt okej. Men det som lockar mig är att man kan hyra en Jet Ski och åka ut på egna äventyr i flera timmar. För detta så krävs dock licens, vilket jag inte har. Än. Det vore härligt att åka runt bland de vackra små vikarna och längs de långa stränderna. Speciellt under en vacker solig dag.

4. Flyboard

Den nya vattensporten, Flyboard, har jag hört talas om ett tag nu. Jag har sett filmerna som visar hur du kan simma som en delfin och flyga i luften som stålmannen. Det känns som en spännande upplevelse, speciellt för dig som gillar vatten!

5. Djuphavsfiske

Det kanske inte låter så äventyrligt, men det är det! Jag tycker om att fiska ibland, men det brukar oftast räcka med nån timme eller två för min del. När jag var i Lofoten tidigare i år så provade jag djuphavsfiske för första gången. Den första halvtimmen var jag inte överdrivet förtjust i det, men sen.. Sen nappade det! Jag kämpade tappert med en stor Långa som till sist fick ge upp kampen.

Den känslan, när jag fick upp en så stor fisk.. Obeskrivligt! Därför är djuphavsfiske definitivt något som jag kommer att prova på igen. På Mallorca så har du möjlighet att fiska efter stora tonfiskar som kan väga upp till 300 kg. Jag skulle gärna följa med på en av de fisketurer som finns. Fast frågan är ju om jag skulle vinna över en sån stor fisk..?

Detta inlägg är skrivet i samarbete med Mallorcaguide.se – där kan du även läsa mer om Mallorca och allt som finns att se och göra där.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Vi kikade på en serie häromdagen där de var på Mallorca, och det såg ju sååå vackert ut. Har alltid fått för mig att det är så mkt charter och typ… Magalufaktigt. Men blev riktigt sugen på Palma!

    http://sannasrum.se

    1. Ja, men det är ungefär den bilden som jag också har haft i mitt huvud. Men jag tror det är så mycket mer ändå. Man kan ju åka dit utan att åka charter dessutom. Även om charter kan ha sin charm också, nån gång då och då.