Att resa kräver pengar

Att resa kräver pengar

Jag har blivit beroende av att resa. Så enkelt är det. Efter att ha åkt iväg på min första resa så var det kört och nu finns ingen återvändo. Jag är mer glad över det än tvärtom och jag är så tacksam för att jag har fått uppleva allt som jag har gjort. Att jag har möjligheten att resa till andra länder och lära mig om nya kulturer. Jag vet att inte alla har den möjligheten och därför känner jag mig väldigt lyckligt lottad.

Att resa är inte gratis, snarare tvärtom. Det krävs pengar och sånt växter tyvärr inte på träd. Därför så försöker jag att spara mina pengar till framtida resor istället för att slösa bort dom på onödiga, materiella prylar. Jag kommer såklart att köpa sånt som jag verkligen behöver men det finns så mycket onödigt som är lätt att spendera pengar på.

Här hemma så har vi dessutom ett “matkonto” och vi försöker att inte spendera ett öre mer än det som finns i kontot. Inte alltid lätt och det händer självklart att vi går över den gränsen också. Alla är vi mänskliga. Det går att äta gott samtidigt som det är billigt. Och bara för att man sparar in pengar på den fronten så behöver det inte betyda att man inte äter bra.

Ett annan sak som jag försöker att göra är att spara mina kvitton och granska dom, för att se vad jag egentligen har använt pengarna till. Jag försöker också att föra över pengar till sparkontot varje månad så att det växer snabbare.

Sparar du pengar varje månad? Har du något riktigt bra tips om hur man kan få pengarna att växa?

hellomynameishelena!

london!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One Comment