Menu
San Francisco

Hej San Francisco!

Hej San Francisco!

Efter långa timmar på flyget så landade vi i ett stekande hett San Francisco. Klockan visade på 14.35, men för oss var det nästan midnatt. Och när vi äntligen kom fram till Golden Gate Hotel så var klockan ”bara” två timmar senare. Men att sova var inte på frågan. Nej, vi skulle undvika jetlag. Så, först så blev det en dusch och sen begav vi oss ut för att leta efter ett bra matställe.

Vi promenerade via Chinatown och slutligen så valde vi en pub som såg mysig ut. Där beställde vi in varsin Mac and Cheese! Äkta comfort food och gott var det! Minuterna tickade på, vi var alla otroligt trötta och efter att ha ätit upp maten så promenerade vi tillbaka till hotellet. Då var klockan runt 20 och strax efter 21 så låg vi alla däckade!

san francisco usa

golden gate hotel san francisco

Andra dagen i San Francisco

Morgonen efter så åt vi frukost på hotellet, croissanter och muffins serverades tillsammans med apelsinjuice eller kaffe/te. Hotellägaren fixade en taxi till oss som sen tog oss till Pier 33, där båten ut till Alcatraz avgår från. Efter tre-fyra timmar ute på ön så åkte vi tillbaka och åt god (men dyr!) mat på Bubba Gump.

golden gate hotel san franciscosf-7 sf-11 sf-6 sf-5 sf-12 sf-9 sf-10

Bubba Gump, glass och en krokig gata

Restaurangen låg vackert till längs Fisherman’s Wharf. Vi blev kvar där i säkert två timmar innan vi promenerade bort mot Lombard Street som är en otroligt krokig gata! Vi valde att gå via Ghiradelli Square där vi stannade till och köpte glass och milkshakes. Lombard Street var kul att se, men ingen av oss tyckte nog att den var så spännande som resten av turisterna gjorde… Gatan nedanför blockerades av människor som skulle ta bilder!

sf-13 sf-15 sf-14 sf-16 sf-20

Hej då San Francisco

Efter två nätter i San Francisco så hämtade vi upp vår Maverick från Escape Campervans och rullade mot Yosemite National Park. Vi hade planerat att hämta upp bilden redan vid 11, men det slutade med att vi inte var där förrän vid 15. Och med stopp på Walmart och Denny’s, så kom vi inte fram till North Pines Campground förrän efter midnatt. Men det är en annan historia. Stay tuned!

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

10 Comments

 • FREEDOMtravel
  maj 21, 2016 at 10:15 e m

  Spännande resa! Vad är en Maverick för nåt?

  Reply
  • Helena
   maj 23, 2016 at 7:29 e m

   Maverick är vår bil. Du kan läsa om den på Escapecampervans.com. Det är en Ford E150.

   Reply
 • GlobetrotterElisa
  maj 22, 2016 at 2:17 e m

  Åh…. jeg har en drøm om å besøke San Francisco en dag! Håper den dagen kommer fort! God tur videre!

  Reply
  • Helena
   maj 23, 2016 at 7:30 e m

   San Francisco är en fantastiskt stad som jag gärna återkommer till. Jag håller tummarna för att du också kommer dit en dag!

   Reply
 • Jeanette
  maj 22, 2016 at 3:21 e m

  Nämen vad gjorde agent Scully och Mulder där? Tog du med dom? 🙂

  Reply
  • Helena
   maj 23, 2016 at 7:31 e m

   Jag tog med dom, tänkte att de också skulle få åka på resa till sitt hemland 😉 Det blir lite annorlunda bilder med dom med 🙂

   Reply
 • Linda Engström
  maj 28, 2016 at 7:25 e m

  Mysiga bilder!

  Reply
 • We are Nodes
  maj 30, 2016 at 8:44 e m

  San Francisco är underbart, känns så litet även om det finns mycket att upptäcka! Såg ni Huset Fullt-huset ’Painted Laidies’?

  Reply
  • Helena
   juni 6, 2016 at 5:51 f m

   Ja, håller med dig. Vi var där alldeles för kort tid för att hinna se allt. Nej, vi hann inte se det. Hade det på min lista men tiden täckte inte till.

   Reply

Leave a Reply