Boka flygbiljetter med hjälp av den smarta flygsökmotorn Avionero

Boka flygbiljetter med hjälp av den smarta flygsökmotorn Avionero

Att boka en ny resa är ofta spännande men det kan också vara nervöst ibland. Speciellt om det är en resa som kostar mycket pengar. Det tycker i alla fall jag. För tänk om något blir fel trots att jag både dubbelkollar och trippelkollar? Det har faktiskt hänt att jag både har bokat en flygresa en månad för tidigt och Kenny har bokat en tågresa två gånger. Så tokigt det kan bli ibland.

I mitt fall så gick det att lösa med en ombokning av biljetterna som jag självklart fick betala extra för. I Kennys fall så behövde han åtminstone inte vara orolig för att han inte skulle komma hem då han hade bokat två avgångar samma dag. Hur som helst så var det ju ingenting som inte gick att lösa, men det är ju inte säkert att det alltid gör det.

Det här inlägget skulle inte handla om resemissar dock, utan om att boka flygbiljetter. Och om att ta hjälp av flygsökmotorer. Du känner säkert till de stora resebyråerna som Ticket och Resia – alltså riktiga resebyråer där du kan få hjälp med att boka dina biljetter. Sen finns det mängder av andra jämförelsesajter som Supersavertravel, Flyg.nu, Skyscanner och Momondo – det är inga riktiga resebyråer utan här kan du söka efter flygbiljetter för att sedan slussas vidare till antingen en riktig resebyrå eller flygbolagets egna hemsida.

Sist men inte minst så har vi Avionero.se, en svensk och relativt ny jämförelsesajt som faktiskt är lite mer unik än alla de andra liknande sajterna. Här kan du nämligen spara dina sökningar i egna flikar och lätt jämföra olika sökningar. Jättebra tycker jag som gärna har minst tio olika flikar öppna när jag letar de bästa priserna och anslutningarna. De har också något som heter “Flexibelt flygsök” där du väljer vilken stad eller vilket land du vill resa till samt ungefär när du vill åka. Sen letar de upp alternativ till dig.

Det lönar sig ofta att vara flexibel när det gäller att fynda flygbiljetter.
Boka flygbiljetter med hjälp av den smarta flygsökmotorn Avionero
På jakt efter utsikter under förra roadtrippen i USA. Här länge Blue Ridge Parkway.

Tre anledningar att leta efter din flygresa hos Avionero

  1. Du kan leta efter flygbiljetter även om du inte riktigt vet vart du vill åka – sök bara på det datum du vill resa så får du upp förslag på destinationer med bra priser.
  2. Du kan också göra tvärtom, alltså söka efter resor till en specifik destination men utan ett specifikt datum. Då får du istället upp förslag när det är som billigast att resa till just den destinationen. Mycket bra om du har möjlighet att vara flexibel med din resa.
  3. Du kan välja bort flygbolag som du inte vill resa med och då får du inga resultat med just det flygbolaget.
Om jag inte vet vart jag vill åka, utan bara att jag vill åka nånstans under ett visst datum så kan jag enkelt fylla i det och få upp massa förslag på destinationer.
Boka flygbiljetter med hjälp av Avionero
Vart vill du resa?

Boka flygbiljetter till USA med hjälp av Avionero

När vi, eller jag, skulle boka flygbiljetterna till den kommande resan till USA så stötte jag på ett problem som jag inte kunde komma runt eller lösa på egen hand. Efter att ha jämfört priser, kollat upp alla anslutningar och tider så kom vi fram till att vi gärna ville resa med SAS till Denver även om de faktiskt inte hade de billigaste biljetterna denna gång.  Men andra saker vägde upp, bland annat deras Eurobonus system och att de flyger direkt från Kiruna. Halva resesällskapet skulle nämligen resa från Kiruna och vi andra tre från Stockholm.

Så, när det var dags att äntligen boka flygbiljetterna så surfade jag på SAS hemsida. Jag brukar oftast välja att boka direkt via flygbolagens egna hemsidor då det minimerar eventuella problem med en resebyrå. Ibland kan det dock hända att det faktiskt är billigare genom att först söka via en sökmotor så därför brukar jag alltid jämföra priser.

Att boka Stockholm till Denver var inga problem, men när jag skulle boka resan mellan Kiruna och Denver så tog det tvärstopp. Det gick inte att boka den anslutningen alls hos SAS. Hade vi åkt lite tidigare under året så hade det gått bra, men inte de datum som vi ville resa.

Mina spekulationer är att eftersom de inte flyger den tidiga morgonflygningen kl 06 under sommaren så fungerar det inte så bra att boka ett anslutande flyg vidare från Arlanda under samma dag. Och att välja att åka vidare med ett flyg dagen efter verkar inte gå att boka själv via deras egna hemsida. Men att boka den typen av biljett verkar gå alldeles utmärkt hos en resebyrå vilket jag tycker är lite konstigt. Men men.

Såhär såg det ut när jag letade efter flygbiljetter mellan Kiruna och Denver.
Boka flygbiljetter med hjälp av den smarta flygsökmotorn Avionero
Njuter av den vackra utsikten framför mig i Shenandoah National Park.

Från problem till lösning med Avionero

När jag inte själv verkade kunna göra bokningen Kiruna till Denver så surfade jag in hos Avionero igen och kunde direkt se den gamla fliken med sökningen – jag behövde alltså inte ens göra en ny sökning. Efter att ha kollat med vilka resebyråer jag kunde göra bokningen mellan Kiruna och Denver så valde jag Ticket. Åter igen, de var inte billigast men då Ticket är en riktig resebyrå som dessutom faktiskt fortfarande har fysiska kontor så föll valet hos dom.

Inga konstigheter än så länge, men då jag skulle boka biljett till tre personer som gärna ville betala sin egna biljett så tog det stopp hos Ticket också. Där och då så kändes det som att jag aldrig skulle lyckas boka några biljetter men jag mejlade då till Ticket för att fråga om de kunde hjälpa mig. Efter mejlkontakt med tålmodige Magnus på Jönköpingskontoret så löste det sig också och vi hade äntligen alla biljetter bokade.

Det kostade några kronor extra för att kunna dela upp betalningen och för att Magnus skulle göra bokningen åt oss, men det kändes ändå skönt att slippa trixa med allt det där själv.

Slutet gott, allting gott och vi har precis anlänt till Denver.

Min gamla sökning finns kvar.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *