En miniguide till Nottingham

En miniguide till Nottingham

Nottingham är en stad i grevskapet Nottinghamshire och under en pressresa tillsammans med Visit Britain så får jag möjlighet att besöka staden under några timmar. Här bor ca 730 000 invånare och är den sjunde största staden i Storbritannien (om man räknar förorter).

Visst kan du också känna att du inte har tillräckligt med tid för att utforska en plats ibland? Så kändes det under detta korta besök i Nottingham. Vi hade knappa 6 timmar på plats som vi visserligen maxade, men ändå så känner jag att jag gärna skulle åka tillbaka hit för att utforska lite mer.

Hoodwinked: a twist on the tale – ett unikt konstprojekt

Under sommaren så placerades Robin Hood skulpturer ut runt om i staden – varje staty har blivit sponsrad av ett företag och konstnärer har målat moderna berättelser om den traditionella legenden om Robin Hood. Han finns förresten på varje staty men det är inte alltid uppenbart exakt vart han syns. Vi hade inte tid att följa hela konstrundan men vi fick se några av de häftiga statyerna.

Denna konstrunda gick endast att följa fram till 30 september 2018.

En miniguide till Nottingham

En miniguide till Nottingham

En miniguide till Nottingham

En miniguide till Nottingham

Unna dig en lunch på Lace Market Hotel

I stadsdelen Lace Market så hittar du Lace Market Hotel med sin restaurang Merchants. Här används lokala råvaror och rätterna som serveras är moderna och brittiska. För dig som gillar Afternoon Tea så kan jag meddela att de har Alice in Wonderland Afternoon Tea på menyn, något som vi visserligen inte provade men som hamnade på min önskelista till nästa besök i Nottingham.

Hitta hit: 29-31 High Pavement, Nottingham NG1 1HE, Storbritannien

En miniguide till Nottingham

Upptäck den chica stadsdelen Lace Market

Lace Market, eller spetsmarknaden, är en hipp stadsdel i centrala Nottingham. Trots sitt namn så har det faktiskt aldrig varit marknad här, men många av stadens sevärdheter finns här. Förr i tiden så var denna stadsdel det stora navet i det brittiska imperiets spetsindustri och idag så finns massor av museer, restauranger och små butiker här. Kanske hittar du till och med en eller annan mystisk bar här också.

Gå på Robin Hood Town Tour med Ezekial Bone

Vi gick en guidad tur tillsammans med Robin Hood, eller Ezekial Bone som han heter på riktigt. På 2,5 timme så promenerade vi runt i Nottingham och utforskade historiskt viktiga platser i sann Robin Hood-anda.  Det här är verkligen en guidad tur som jag kan rekommendera alla som är i Nottingham att hänga med på. Ezekial är en fantastisk storyteller och skådespelare. Läs mitt inlägg här.

En miniguide till Nottingham

Är en riktig pubmiddag på Ye Olde Trip to Jerusalem

Det kan vara den äldsta puben/värdshuset i Nottingham, men om sanningen ska fram så är det ingen som vet med all säkerhet. Det finns nämligen inga dokument som kan bekräfta det. Byggnaden sitter ihop med Nottingham Castle, är döpt efter Rickard Lejonhjärtas korstågsresa och det finns säkerligen massor av historier att berätta om denna plats.

Här kan du även dricka olika sorters öl och varför inte se om du hittar Robin’s egna öl (finns på tapp) här?

Hitta hit: Brewhouse Yard, 1, Nottingham NG1 6AD, Storbritannien

En miniguide till Nottingham

Provsmaka gin och/eller vin hos Weavers Wines

Weavers Wines är ett familjeägt företag som drivs av Alan Trease, och hans barn Philip och Mary. Vi hälsade på i deras lokaler, fick en kort introduktion i gin samt så hade vi en kort ginprovning. De berättade bland annat att deras egna Castle Gate Gin innehåller ekollon som kommer direkt från Sherwoodskogen.

Jag dricker inte speciellt mycket alkohol och gin är något som jag inte alls gillar. Så gissa om jag blev förvånad när jag faktiskt gillade deras Castle Gate Pink Gin (med jordgubb- och lavendersmak). Nackdelen? Att den ska kombineras med en flädertonic som jag tvivlar på finns här hemma i Sverige..

Hitta hit: 1 Castle Gate, Nottingham NG1 7AQ, Storbritannien

En miniguide till Nottingham | Weavers Wine

En miniguide till Nottingham | Weavers Wine

En miniguide till Nottingham | Weavers Wine

Andra platser i Nottingham som kan vara värda ett besök

  • Gillar du katter? Då ska du besöka Kitty Café på 31- 37 Friar Lane
  • The Alchemist – en modern bar och restaurang som också är vacker att se på
  • The Robin Hood Experience – en familjevänlig turistattraktion för alla Robin Hood-fans
  • Robin Hood har en egen öl, den finns på tapp lite överallt runt omkring i stan – jag vet dock inte exakt vart du kan hitta den.

Läs mer om Nottingham hos andra bloggare

En miniguide till Nottingham

En miniguide till Nottingham

En miniguide till Nottingham

En miniguide till Nottingham

Denna resa genomfördes i samarbete med Visit Britain.
Text, foton och åsikter är som alltid mina egna.
Vill du läsa övriga inlägg från denna resa? Klicka här.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments