Menu
Lappland

På jakt efter det magiska norrskenet

På jakt efter det magiska norrskenet

När min kompis Ida frågade om vi skulle ut och jaga norrskenet så kunde jag inte tacka nej. Det var kallt ute, men inte såå kallt. Och det var hyfsat klart i luften. Det var bara att hoppas på att det skulle vara lika klart under kvällen. Och när jag körde hem efter jobbet vid 17-tiden och såg norrskenet dansa på himlen när jag var i utkanten av Kiruna, då visste jag att det skulle bli en fantastisk kväll!

Jag minns inte vad klockan var när vi begav oss ut med skotrarna. Jag, Ida och Märta. Norrskenet som nyligen hade visat sig på himlen lyste med sin frånvaro och istället så körde vi runt längs skoterspåren för att Märta ville lära sig hur de gick. Efter en stund så valde vi att börja köra mot en utsiktsplats uppe på ett berg nånstans. Och då började norrskenet visa sig igen.

Först lugnt, men nån halvtimme senare så fullkomligt exploderade det! Jag hade så svårt att bestämma mig för åt vilket håll jag skulle vända blicken åt – norrskenet var överallt.

Sammanfattning? En riktigt bra kväll!

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

10 Comments

 • Jenn - forever abroad
  februari 8, 2017 at 9:07 f m

  Ehh, vad kan man säga?! WOW! Känns verkligen som om du lyckas fånga en rättvis bild av norrskenet. Men alltså jag undrar en sak, det här med att fota på vintern och utomhus, hur gör man för att inte bli superkall? Tips? 😉

  Reply
  • Helena
   februari 22, 2017 at 8:32 e m

   Tack Jennifer. Jag håller med. Norrsken är WOW! Och tack för din fina kommentar. För att inte bli kall så kan man försöka röra på sig hela tiden så att man inte bara står helt still på samma plats. Och ha bra vantar, gärna tumvantar som håller värmen bättre. Och lager på lager principen funkar bra. Men visst, är det för kallt ute så är det ändå svårt at undvika att bli kall tyvärr. Ha med varm dryck också!

   Reply
 • Marianne - Glimt av verden
  februari 8, 2017 at 8:45 e m

  WOW, for noen virkelig flotte bilder! Jeg skulle ønske jeg var der og så det – jeg har faktisk aldri sett ordentlig nordlys selv om jeg er norsk og burde hatt noen muligheter til å se det. De få gangene man kan se nordlys i Oslo, ligger jeg som regel og sover i uvitenhet og får høre om det dagen etter 😀

  Reply
  • Helena
   februari 22, 2017 at 8:31 e m

   Tack Marianne! Ja, norrsken är helt magiskt. Jag hoppas att du får uppleva det nångång snart. Det är så underbart varje gång jag ser det.

   Reply
 • Katarina
  februari 8, 2017 at 9:11 e m

  Men wowiwow! Norrsken hallå där!

  Reply
 • OTYSTNAD (Lili)
  februari 12, 2017 at 2:11 e m

  Wow, så vackert! Det här är vad jag saknar med Norrland: norrskenet. Annars saknar jag väl just ingenting. Får åka dit på besök snart och skåda dessa himlar. 🙂

  Reply
  • Helena
   februari 27, 2017 at 2:04 e m

   Norrskenet är ju en himla bra anledning för att komma tillbaka! 😀

   Reply
 • Christine - 29°
  april 11, 2017 at 3:14 f m

  Wow så vackert! Magiskt.

  Reply
  • Helena
   oktober 24, 2017 at 3:01 e m

   Norrsken är det mest magiska som finns <3

   Reply

Leave a Reply