På jakt efter det magiska norrskenet

När min kompis Ida frågade om vi skulle ut och jaga norrskenet så kunde jag inte tacka nej. Det var kallt ute, men inte såå kallt. Och det var hyfsat klart i luften. Det var bara att hoppas på att det skulle vara lika klart under kvällen. Och när jag körde hem efter jobbet vid 17-tiden och såg norrskenet dansa på himlen när jag var i utkanten av Kiruna, då visste jag att det skulle bli en fantastisk kväll!

Jag minns inte vad klockan var när vi begav oss ut med skotrarna. Jag, Ida och Märta. Norrskenet som nyligen hade visat sig på himlen lyste med sin frånvaro och istället så körde vi runt längs skoterspåren för att Märta ville lära sig hur de gick. Efter en stund så valde vi att börja köra mot en utsiktsplats uppe på ett berg nånstans. Och då började norrskenet visa sig igen.

Först lugnt, men nån halvtimme senare så fullkomligt exploderade det! Jag hade så svårt att bestämma mig för åt vilket håll jag skulle vända blicken åt – norrskenet var överallt.

Sammanfattning? En riktigt bra kväll!

Tags from the story

10 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *