En kort film från Mertajärvi

Jag befinner mig fortfarande i Mertajärvi och här är det omväxlande väder. Ena dagen så är det -24 för att morgonen därpå endast vara -8. Såna skiftningar i vädret känns helt fel.

En del av mig föredrar det lite mildare -8 fast samtidigt så betyder det också att himlen alldeles för ofta är täckt av vitt puder som faller ned mot marken. Det betyder att chanserna för norrsken minskas och nu har det gått alldeles för lång tid sen jag fick se en ordentlig show.

När det är -24 minus så är det däremot jobbigt att vara ute en längre period och varje gång det har varit bra med norrsken så har det varit riktigt kallt ute. Om jag måste välja så väljer jag ändå isande kyla och norrsken på himlen alla dagar i veckan!

Det känns som att det var bara några dagar sen som vi anlände hit med nattåget, men det är över två veckor sen. Och jag hoppas så mycket på att jag åtminstone ska få uppleva en magisk kväll med norrsken innan jag åker hem till Motala nästa vecka.

Idag så var jag ute en stund på dagen och filmade – både med systemkamera och drönare. En till nackdel när det är kallt ute är att det inte är så bra att flyga så under de två veckor som jag har varit här så har jag bara kunnat flyga två gånger. Första gången jag och Kenny flög så var vi ute lite för sent på eftermiddagen också så det blev ganska mörkt snabbt.

Jag hade egentligen inte planerat att klippa ihop en film med materialet från idag, utan var mest ute och filmade för att pröva på lite saker. Men efter förfrågan från en medverkande i filmen så slutade det med att det nu finns uppe en kort film på Youtube.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 Comments

    1. Tack Mia! Ja, det är massor av snö här! Ska åka tillbaka hem till Motala om några dagar och ser inte fram emot att lämna detta vinterlandskap och komma hem till gräsmattor och regn.

  1. Åh vad roligt att se från ovan sådär! Det blir verkligen en helt ny vy med drönare. Jag har hämtat ut min nu (ingetnamn på den än dock) och är så galet taggad! Tyvärr måste jag fixa minneskortförst – hoppas det går snabbt 🙂
    Vore så kul att få se Mertajärvi på plats någon gång- har en stark känsla av att jag skulle tycka mycket om den platsen!

    1. Kul att du gillade videon, Katta! Jag håller verkligen med om att det blir en helt ny vy med en drönare – det känns väldigt roligt att kunna komplettera videos med den i framtiden. Hoppas du fixar minneskort snart så att du får bege dig ut och prova din nya kompis. Vi får kanske ha en drönarträff i Mertajärvi snart, jag tror också att du skulle gilla byn! 🙂