Menu
Lappland

En kort film från Mertajärvi

Jag befinner mig fortfarande i Mertajärvi och här är det omväxlande väder. Ena dagen så är det -24 för att morgonen därpå endast vara -8. Såna skiftningar i vädret känns helt fel.

En del av mig föredrar det lite mildare -8 fast samtidigt så betyder det också att himlen alldeles för ofta är täckt av vitt puder som faller ned mot marken. Det betyder att chanserna för norrsken minskas och nu har det gått alldeles för lång tid sen jag fick se en ordentlig show.

När det är -24 minus så är det däremot jobbigt att vara ute en längre period och varje gång det har varit bra med norrsken så har det varit riktigt kallt ute. Om jag måste välja så väljer jag ändå isande kyla och norrsken på himlen alla dagar i veckan!

Det känns som att det var bara några dagar sen som vi anlände hit med nattåget, men det är över två veckor sen. Och jag hoppas så mycket på att jag åtminstone ska få uppleva en magisk kväll med norrsken innan jag åker hem till Motala nästa vecka.

Idag så var jag ute en stund på dagen och filmade – både med systemkamera och drönare. En till nackdel när det är kallt ute är att det inte är så bra att flyga så under de två veckor som jag har varit här så har jag bara kunnat flyga två gånger. Första gången jag och Kenny flög så var vi ute lite för sent på eftermiddagen också så det blev ganska mörkt snabbt.

Jag hade egentligen inte planerat att klippa ihop en film med materialet från idag, utan var mest ute och filmade för att pröva på lite saker. Men efter förfrågan från en medverkande i filmen så slutade det med att det nu finns uppe en kort film på Youtube.

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

14 Comments

 • ontrip.dk
  januari 7, 2018 at 1:43 f m

  Tak for en dejlig film fra det kold sne fyldte nord, Helena. Det ser smukt ud 🙂
  I Danmark hvor vi bor har vi ikke set sne endnu 🙂

  /Annette

  Reply
  • Helena
   januari 7, 2018 at 11:30 e m

   Tack Annette, så kul att du gillade filmen! Och tråkigt att ni inte har fått någon snö än. Det kanske kommer!

   Reply
 • Katarina
  januari 7, 2018 at 9:39 f m

  Haha men lite roligt ändå! Antar att det kanske var gösta som ville ja filmen? Så fin! Roligt med traktorn iaf.

  Reply
  • Helena
   januari 7, 2018 at 11:31 e m

   Haha, ja det stämmer fint det 🙂 tack!

   Reply
 • Mia Bergvall
  januari 7, 2018 at 9:47 f m

  Fantastiskt vacker film! Vad mycket snö ni har! Här utanför Norrköping får jag nöja mig med några millimeter snö på gräsmattan!

  Reply
  • Helena
   januari 7, 2018 at 11:31 e m

   Tack Mia! Ja, det är massor av snö här! Ska åka tillbaka hem till Motala om några dagar och ser inte fram emot att lämna detta vinterlandskap och komma hem till gräsmattor och regn.

   Reply
 • Travel with Malin
  januari 7, 2018 at 11:10 f m

  Vilken fin video! Och härligt att se SNÖ <3

  Reply
  • Helena
   januari 7, 2018 at 11:32 e m

   Tack Malin! Kul att du tyckte det.

   Reply
 • Jeanette
  januari 8, 2018 at 7:08 e m

  Vilken fin film! Gillar att den handlar om vardagslivet visad från en annan vinkel 🙂

  Reply
  • Helena
   januari 9, 2018 at 10:50 f m

   Tack Jeanette! Ja, det blev en liten annan vinkel 🙂

   Reply
 • Christine - 29°
  januari 10, 2018 at 9:32 e m

  Så fint och mysigt det ser ut, och underbart med all den där snön! 🙂

  Reply
  • Helena
   januari 22, 2018 at 11:00 f m

   Tack! Och ja, snö är alltid mysigt! 😉

   Reply
 • Katta Bucketlife
  januari 31, 2018 at 9:43 e m

  Åh vad roligt att se från ovan sådär! Det blir verkligen en helt ny vy med drönare. Jag har hämtat ut min nu (ingetnamn på den än dock) och är så galet taggad! Tyvärr måste jag fixa minneskortförst – hoppas det går snabbt 🙂
  Vore så kul att få se Mertajärvi på plats någon gång- har en stark känsla av att jag skulle tycka mycket om den platsen!

  Reply
  • Helena
   februari 2, 2018 at 3:51 e m

   Kul att du gillade videon, Katta! Jag håller verkligen med om att det blir en helt ny vy med en drönare – det känns väldigt roligt att kunna komplettera videos med den i framtiden. Hoppas du fixar minneskort snart så att du får bege dig ut och prova din nya kompis. Vi får kanske ha en drönarträff i Mertajärvi snart, jag tror också att du skulle gilla byn! 🙂

   Reply

Leave a Reply