Menu
Lappland / Sverige

En resa genom Sverige

En resa genom Sverige

Jag hann knappt landa hemma efter resan till USA innan det var dags att åka iväg igen. Denna gång var planen en kortare fjällvandring i norra Sverige. Jag skulle flyga till Kiruna och sen bila tillbaka till södra Sverige med Katarina. Men är det något som jag har lärt mig de senaste åren så är det att ingenting blir någonsin som man planerar. Så jag kanske inte borde bli förvånad när det slutade med att jag istället bilade till Östersund där jag mötte Katarina och vi fortsatte resten av resan norrut tillsammans.

Det har nu gått ungefär 1,5 vecka sen jag lämnade Motala och efter en vandring på drygt 3 mil i Stora Sjöfallets nationalpark, några dagar hemma i byn och några dagar hos Linda i Örnsköldsvik så är det nu snart dags att återvända hem till södra Sverige. Det känns lite tråkigt att resan snart är över, men samtidigt så känns det väldigt skönt att få komma hem.

Dock blir jag inte hemma länge, för redan på måndag så åker jag till Schweiz i fem dagar. Där står episka utsikter, mäktig natur och storslagna vyer på schemat och det ska bli så roligt! Trots det så drömmer jag ändå om lite lugnare dagar och jag hoppas att hösten inte kommer att bli lika hektisk som sommaren nu blev. För ja, tråkigt nog så är den ju faktiskt snart över…

Men som sagt, jag ser fram emot lite lugnare dagar då jag ska komma ikapp med all bildredigering och alla inlägg som jag vill skriva. Nu tänkte jag i alla fall bjuda på lite bilder från den senaste resan.

Episk dimma över Mertajärvi

Solnedgång i byn

Vi var inte ensamma på vår fjällvandring

Nånstans i Sverige

Vägblockering i södra Lappland

Vi vandrade längs Padjelantaleden

Vy längs vägen till Ritsem

Tidig morgondimma över Mertajärvi

Kvällsmat i Stora Sjöfallet

Vår första tältplats i Stora Sjöfallet

En trött Katarina

Det ser fridfullt ut, men under bron så forsar det rejält

Solnedgång uppe vid Varvsberget i Örnsköldsvik

Det är inte alltid som man får se en älg ståendes mitt i dimman…

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

5 Comments

 • Jenn - forever abroad
  augusti 4, 2017 at 7:13 f m

  Det är väldigt kul att följa er lilla (eller ganska stora) Sverige-roadtrip. Ni verkar ha det himla trevligt och vilka fina stunder du fångat här – otroligt vackra bilder!

  Reply
  • Helena
   augusti 15, 2017 at 1:15 e m

   Kul att du gillade att följa oss! Även om uppdateringarna hos mig kanske inte var de bästa. Och tack!

   Reply
 • Wilda
  augusti 6, 2017 at 8:48 f m

  Oh my vilka foton! Blir helt matt av hur vackert du fångat din resa <333 Så glad att jag hittat till dig och får njuta av ditt innehåll. Bilden på Katarina på vägen och morgondimman över Mertajärvi är helt klart mina favoriter.

  Reply
  • Helena
   augusti 15, 2017 at 1:16 e m

   Åh, tack Wilda! Så glad jag blir av din fina kommentar <3

   Reply
 • […] det är resornas högsäsong ger jag er några extra tips från resebloggar idag. Vi börjar med Helena som rest genom Sverige. Bilderna är som av en annan […]

  Reply

Leave a Reply