Lyxa till din vardag - bo på herrgård!

Lyxa till din vardag – bo på herrgård!

Jag avslutade maj månad på bästa tänkbara sätt, med en roadtrip genom den lettiska landsbygden. Jag tycker om att återvända till länder jag gillar vilket du som läsare kanske har märkt. Många av mina resor går tillbaka till de länder som jag fastnar för men däremot inte alltid till exakt samma plats. För Lettland har så mycket mer än Riga att erbjuda på samma sätt som att England är mer än bara London.

Till skillnad från förra årets roadtrip i Lettland så fanns det även lite tid till att uppleva huvudstaden Riga. En stad som jag nu har besökt två gånger och ser fram emot en framtida tredje gång. Vi hann uppleva mycket under våra fem dagar. Allt från slott, herrgårdar till en liten mysig bondemarknad. Och det mysigaste av allt? Vackra Liepupe Manor.

Undangömt i en liten by i Lettland så ligger Liepupe Manor så fint vid en liten sjö. Här finns hängmattor att slappa i, en liten rotunda att dricka te i och en stor gräsmatta att ha picnick på. Jag hade badkar i mitt stora rum på andra våningen i huvudbyggnaden och Ann-Mari som bodde i ett annex hade en jacuzzi på sin veranda – vilken lyx!

Här skulle jag kunna spendera en weekend utan problem.

Hembakade piroger och en stund i köket

Efter att vi hade haft vår te- och kaffepaus i solskenet så blev vi inbjudna till köket. Där lagades det piroger och strömming för fulla muggar – smaskens och det var helt perfekt innan det var dags för den riktiga kvällsmaten som vi intog i matsalen.

Det finns 16 rum på Liepupe Manor och alla har sin egna stil. Priserna för ett rum ligger från 100 EUR fr en person och från 120 EUR för två personer. Det finns restaurang, spa och massor att göra när du väl är där – till exempel så kan du låna cyklar och ge dig ut på en stillsam cykeltur.

Vill du läsa mer om min roadtrip i Lettland? Spana in hashtaggarna #LatviaRoadtrip och #EnjoyLatvia här på bloggen och på sociala medier.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 Comments