Midnattssol i Mertajärvi, Lappland

Fotoutmaning i september – solnedgångar och soluppgångar i Sverige

När jag såg att Maria körde igång en fotoutmaning för september med temat: solnedgångar och soluppgångar så tänkte jag att det här temat passar mig alldeles perfekt. Jag älskar ju både solnedgångar och soluppgångar – även om jag inte alltid lyckas kliva upp i tid för just soluppgångarna. Men när jag väl gör det så blir det oftast magiskt.

Fast ibland blir det ju heller inte riktigt som planerat heller – speciellt inte de gångerna som solen uteblir på en planerad soluppgångsfotografering. Men det är kanske just därför som de gångerna som jag är uppe med tuppen och när allting klaffar oftast känns lite extra speciella.

Jag vet inte hur många bilder jag har tagit totalt under dessa tider men det är för många för att jag ens ska orka tänka på att börja räkna. Så för att inte tråka ut er totalt så har jag bestämt mig för att bara bjuda er på 13 bilder. Varför just 13? Det är mitt lyckonummer.

Egentligen hade jag tänkt att det skulle vara lite mer variation på bilderna, men jag lyckades glömma bort att leta upp fler bilder… trots att jag haft massor av tid på mig. Så kan det gå. Jag är mest glad över att jag kom på att publicera inlägget nu i september med hela fem minuter till godo.

Alla bilder är tagna i Sverige.

Här kommer i alla fall mina bidrag till september månads fotoutmaning!

Fotoutmaning September - Solnedgångar och Soluppgångar
En av sommarens favoritbilder tagen i Mertajärvi under en av de sista nätterna med midnattssol.
Solnedgång vid Umeälven
Umeälven med solens sista strålar.
Fotoutmaning September - Solnedgångar och Soluppgångar
Det enda “dåliga” med midnattssolen är att det är svårt att gå och lägga sig när det är så galet vackert ute just de där timmarna mitt i natten.
Fotoutmaning September - Solnedgångar och Soluppgångar
Solnedgång i Hamra nationalpark.
Fotoutmaning September - Solnedgångar och Soluppgångar
En klassisk solnedgångsbild.
Fotoutmaning September - Solnedgångar och Soluppgångar
Två av mina favoritmotiv – solnedgång och fjällen i bakgrunden.
Fotoutmaning September - Solnedgångar och Soluppgångar
Det mjuka ljuset gör under för en bild.
Fotoutmaning September - Solnedgångar och Soluppgångar
Jag hann precis fånga solen innan den försvann bakom fjällen.
Fotoutmaning September - Solnedgångar och Soluppgångar
En av de där magiska sommarnätterna.
Fotoutmaning September - Solnedgångar och Soluppgångar
Soluppgång och jag är ensam ute i tystnaden.
Fotoutmaning September - Solnedgångar och Soluppgångar
Har jag sagt att jag älskar de ljusa sommarnätterna i norr? Här har solen precis börjat stiga upp igen.
Fotoutmaning September - Solnedgångar och Soluppgångar
En stormig solnedgång.
Fotoutmaning September - Solnedgångar och Soluppgångar
Solnedgång och fluffiga moln <3

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 Comments