Januari – en sammanfattning

Januari var månaden då jag skulle vila, ta det lugnt med resor och försöka komma ikapp med allt jag har att skriva om. För att inte tala om alla de där bilderna som ska redigeras. Jag hade även tänkt att hinna med att sitta ned ordentligt och försöka strukturera upp allt jobb med bloggen och övriga projekt som jag har på gång.

Januari blev istället månaden där jag spenderade nästan två veckor hemma i Norrland där jag visserligen vilade och tog det lugnt men inte alls gjorde allt det där jag hade tänkt. Jag åkte sen direkt till grannlandet Finland för att deltaga i det årliga Nordic Bloggers Experience – jag fick uppleva ett blåsigt Åland och besökte resemässan MATKA i Helsingfors. Åkte hem, packade om och åkte sen till Tallinn på en pressresa – för att slutligen avsluta månaden med en ny tradition; Winter Workation i Åre.

För att sammanfatta det kort så har jag varit hemma i Motala i dryga 2,5 dagar under januari månad. Dock har det varit roligt med alla resor och alla nya upplevelser – fast jag ser ändå fram emot att förhoppningsvis spendera mestadels av februari på hemmaplan.

Jag ska visserligen åka iväg till Riga redan nästa vecka – på konferenskryssning tillsammans med ett gäng medlemmar i NordicTB vilket ska bli väldigt roligt! Men förutom det så har jag inga resor inplanerade i skrivande stund utan under februari så ska fokus ligga på bloggen och företaget – det blir bland annat skriv- och redigeringsmaraton här i mitt lilla hemmakontor. Det har liksom blivit en liten bloggpaus med väldigt få inlägg under januari och det var inte alls planerat! Ett av mina mål under kommande år är att försöka att fokusera mindre på bloggen och sociala medier under resor och desto mer på själva resan och upplevelserna.

Hur såg din januari ut? Och vad händer för dig i februari? Berätta!

Ett gäng renar som vilar i den mjuka snön i Norrland.
Vackra vintriga vyer förgyller vardagarna.
Jag hann med att åka på en älgsafari längs Nikkalouktavägen innan jag åkte söderut.
Möte med nya vänner i Ålands skärgård.
Vi fick utforska Käringsund under en kort stund – en plats jag vill återse på sommaren.
På utflykt i de Åländska skogarna.
Självporträtt i ett blåsigt Tallinn.
En av Tallinns fina utsiktsplatser.
Utsikt över gamla stan, från en balkong högst uppe på Viru Hotel under en guidad tur på KGB museumet.
Åre Jämtland
Vackra Åre i vinterskrud.
Vi åkte ut på skotertur med Åreguiderna.
En utflykt till Ristafallet.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

    1. Ristafallet var sjukt vackert, åk dit om du får chansen! Och ja, den här månaden får nog helt klart klassas som en bra start på det nya året.

  1. Sikke en travl januar du har haft Helena. Sjovt at tingene aldrig bliver som man havde forudset. Tit er de måneder, hvor man troede man havde det stille og roligt travle og omvendt. Min januar har været meget stille og rolig kun et kich-off ellers intet og det har været rart. Jeg har kunne fået skrevet om vores rejse i USA i november.

    /Annette

    1. Ja, det kan man lugnt säga att det var. Och jag håller med dig, saker och ting blir aldrig så som man förväntar sig och speciellt inte när det gäller att ha en lugn månad. Va skönt att du har haft en lugn månad i alla fall och att du har hunnit skriva mycket om USA-resan. Jag har läst några inlägg, men har flera inlägg på min “att läsa” lista.

  2. Ganska mycket resande for dig! Dina norrlandsbilder/stories på Instagram var så fina! Min januari var väldigt splittad, första delen rätt så lugnt, andra delen ganska hektisk med flytten till Vancouver! I februari letar jag jobb och upptäcker Vancouver med omnejd! 🙂

    1. Ja, det blev en hel del så ska bli skönt med ett lite lugnare februari nu. Och tack! Va kul att du gillade dom. Det kommer mer från Norrland senare till vårvintern 🙂 Hoppas allt gick bra med din flytt och att du hittar jobb snart! Det ska bli så roligt att följa med dig på din resa 🙂