Julklappsinspiration

Julklappsinspiration

Med bara 27 dagar kvar till julafton så känns det passande med ett inlägg fullt av julklappstips. Efter att ha surfat mig igenom mänger av olika nätbutiker för inspiration så har jag bara kommit fram till att det finns alldeles för mycket onödiga prylar. Självklart så finns det mycket bra saker också.

Personligen så föredrar jag att få upplevelser i julklapp men trots det så finns det en del prylar som jag inte skulle bli missnöjd över att få. Jag försöker också att verkligen tänka på vad jag ger andra i julklapp, eller present. Jag vill ju såklart att personen som ska öppna paketet faktiskt vill ha det som finns inuti.

Ge bort en upplevelse

Jag brukar själv ofta ge bort både upplevelser och ibland även en resa om jag lyckas göra ett bra fynd. Det kostar ju dock en del att ge bort en hel resa med allt vad det innebär så sådana presenter hör mer till ovanligheten att jag ger bort.

Jag har lyckats överraska Kenny med en konsert med Jerry Lee Lewis & övernattning i Malmö och när Tony fyllde år bara några månader innan vi reste till USA och Las Vegas för första gången så gav vi övriga i resesällskapet en gemensam present – ett presentkort på Battlefield Las Vegas. Det som alla dessa presenter har haft gemensamt är att de har varit väldigt uppskattade, vilket kanske inte är så konstigt för en upplevelse är något du minns för livet.

Tips på upplevelser att ge bort

Julklappstips för den som gillar att hänga ute i naturen

 1. Vandringsstavar från Urberg
 2. Vandringsleggings från Fjällräven (finns även i herrmodell)
 3. Pannlampa från Black Diamond
 4. Strumpa (modell Margarita) i merinoull från Smartwool
 5. Hatt “William” från Will & Bear
 6. Stekhäll att laga mat utomhus i från Urberg
 7. Termosmugg som håller kyla/värme från Stanley
 8. Dagryggsäck från Douchebags
 9. Vandringskängor från Merrell
 10. Kåsa från Karesuando Kniven
 11. Mackjärn från Stabilotherm

Julklappstips för den som gillar att resa

 1. Hörlurar från Marshall
 2. Drybag från Osprey
 3. Minneskort från SanDisk
 4. Powerbank från Trust
 5. Packpåsar från Eagle Creek
 6. Kabinväska Epic Phantom från Väskan.com
 7. Passfodral och bagagelapp från Bluebox
 8. Monopol i reseformat från Spelexperten
 9. Packpåsar med världskartamotiv från Bluebox
 10. Resehandduk (snabbtorkande och sanden fastnar inte på denna) från Tesalate
 11. Ryggsäck från Osprey

 

Julklappstips för hemmet

 1. Drömfångare från Nellies Presenter
 2. Skål med ansikte från Bluebox
 3. Poster med rävmotiv  från Love from Lapland
 4. Doftljus FJORD från Skandinavisk
 5. Ramlist för posters från Bluebox
 6. Poster med världskarta som motiv från Desenio
 7. Jordglob med lampa från Jordglob.se
 8. Sverigespelet från Partykungen
 9. Doftljus SKOG från Bluebox
 10. Monopol: cheaters edition från Spelexperten
 11. Monopol: Mario Kart från Spelexperten

Bonustips 1: Personliga fotoböcker

Jag älskar fotoböcker men nu var det alldeles för längesen jag skapade en. Det finns massor av olika företag som erbjuder fotoböcker och jag har gjort en lista över de som jag känner till. Jag har själv bara gjort fotobok via Fujifilm tidigare så jag kan inte uttala mig om varken kvalitét eller leveranstider. Jag ska nog dock ta vara på Black Friday/Week-erbjudanden som dyker upp nu och skapa en fotobok. Både till mig själv men också för att ge bort i julklapp.

Här kan du göra en egen fotobok

Bonustips 2: Sällskapsspel

Mobilspel i all ära, men vem älskar inte ett gammalt hederligt sällskapsspel? Jag älskade brädspel när jag var yngre och gör det fortfarande även om det är sällan jag faktiskt spelar spel. Det brukar högst bli nån gång om året, oftast då jag är uppe i Mertajärvi vid jul och påsk. Jag spelar mer än gärna spel under vintertid för det är ju perfekt att sitta inne och spela när termometern visar på alldeles för många minusgrader. En perfekt anledning till att stanna inomhus.

Den återkommande favoriten har länge varit det klassiska Monopol – fast vi är moderna och kör varianten med kortläsare istället för pengar. Idag finns det dessutom så otroligt många olika varianter av Monopol att välja mellan. Vad sägs om olika spännande teman som Super Mario Kart, Game of Thrones, Vänner, Big Bang Theory, Walking Dead eller det speciella Cheaters Edition? Monopol finns idag även i en resevariant som du kan ta med dig när du är ute och reser. Jag har själv sneglat på Nationalparks-Monopol flera gånger men inte köpt än.

Andra spelfavoriter är Den Försvunna Diamanten, Cluedo, Tjuv och Polis, Scotland Yard och Risk.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Va kul att du uppskattade inlägget. Jordglob är nog en populär present till alla som gillar att resa 🙂 Hoppas du hittar en i nåt av dina paket.