En dag i Narvik

En dag i Narvik

Även om Norge är ett land som är relativt nära så har jag bara varit där en gång. Verkligen varit där på riktigt. För jag räknar inte alla de gånger som jag var i Norge med skolan – alla gånger jag har firat 17:e maj i Manndalen eller den gången vi var i Alta. Jag kommer nämligen inte ihåg så mycket detaljer därifrån, så det är svårt att återberätta allt eller ens visa er bilder.

Den gången som jag var där, då var jag i Narvik. Bara över dagen men det gav mig mersmak och jag vill verkligen åka tillbaka. Inte bara till Narvik utan jag vill roadtrippa genom Norge. Förhoppningsvis så kommer det att bli verklighet nästa gång som jag ska norrut. Förhoppningsvis redan nästa år.

Norway

Men Narvik då?

Vi bilade över gränsen, var rädd när vi körde längs de smala vägarna som knappt hade något räcke och som låg högt, högt ovanför vattnet.. Jag körde nog ganska sakta! Men vi ville ju hinna njuta av naturen också. Väl framme i Narvik så hade vi bestämt att vi skulle åka linbana upp på Narviksfjället för att kolla på utsikten. Även fast det var mitt i sommaren så såg vi ändå snö! Otroligt!

Norge

Sen så gjorde vi inte så mycket mer, vi handlade lite i mataffären för Norge har något som vi inte har i Sverige. Eller hade, nu finns det på var och varannan mataffär. Vad pratar jag om då? Jo, Nugatti! Norges motsvarighet till Nutella, som är så mycket godare! Jag kommer ihåg att vi alltid köpte Nugatti när vi var i Norge med skolan och på hemresan så satt vi där med varsin sked (hade såklart tagit med hemifrån) och åt direkt ur burken, för något annat fanns ju inte. Det är så man ska äta Nugatti.

Detta är mina Norgeminnen från 2009..

Vad är ditt bästa Norgeminne?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments

    1. Sommarskidåkning låter hur kul som helst! Var det på riktig snö eller på rullskidor? 😉 Va roligt att din blogg föddes då! 🙂