Menu
USA

Planering inför USA

Planering inför USA

Det känns som att det var evigheter sen jag satt där framför datorn och klickade på boka-knappen på SAS. Att det var evigheter sen jag fyllde i ESTA-formuläret och evigheter sen jag började drömma om det förlovade landet i väst.

Idag är det tisdag och på fredag åker vi. Först med bil till Linköping, sen tåg till Stockholm – Arlanda och efter en natt på Clarion Arlanda så är det dags att lämna väskan och bege sig  mot gaten. På lördag liksom. Då flyger vi! Det är knappt så att jag förstår det själv. Den senaste månaden har verkligen försvunnit med stormsteg.

roadtrip.till.usa-12

Att planera inför den här resan har verkligen varit roligt och även om det känns lite småtråkigt att det snart är dags att överge planeringsstadiet, så känns det också bara så himla roligt! Jag älskar att planera, men det slår ju inte riktigt känslan att stå där på plats på alla de platser som man bara har läst om tidigare.

Jag har en lång önskelista över platser jag vill se. Samtidigt så vet jag redan nu att tiden inte kommer att räcka till för att se allt. Det handlar väl mest om prioriteringar och även om det känns svårt nu så tror jag att det kommer att kännas lättare att prioritera bort saker på plats. Jag vill självklart hinna med så mycket som möjligt men vill samtidigt inte känna någon stress över det. Så, vi hinner med det vi hinner med och resten får jag spara till en annan gång. För detta blir min första resa till USA men inte den sista…

roadtrip.till.usa-24 roadtrip.till.usa-22

I nästa inlägg så ska jag berätta lite mer om några av de platser vi ska besöka. Håll utkik!

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

15 Comments

 • Katarina
  maj 10, 2016 at 4:01 e m

  Gud vad härligt det ser ut! Sol på terassen och planering. Tycker m3an saknas på bild dock. 😉

  Reply
  • Helena
   maj 10, 2016 at 4:07 e m

   Ja, det är helt underbart väder här just nu. Och ja, det fick bli den som tog bilden denna gång. Prioriteringar du vet 😛

   Reply
 • Dryden - Traveler's Edition
  maj 10, 2016 at 4:17 e m

  Alltså. Förstår dig. Både kring längtan och att det snart är slut på det ”roliga” i planeringen, lider ju lite av samma syndrom. Planera är ju halva nöjet nästan! Men också, det var ju ett bra tag sedan du med lätt iver berättade för mig om planerna på Travel Massive också, tänk att det redan är maj! Härligt! 🙂

  Reply
  • Helena
   maj 10, 2016 at 5:13 e m

   Jag tycker alltid att de sista dagarna är som ”värst”. För det är ju så nära då. Men ja, så kul att planera och det har varit en rolig resa det också 😉 Och det känns som att det var flera år sen jag berättade för dig om planerna på Travel Massive!

   Reply
 • Ladies Abroad
  maj 10, 2016 at 5:12 e m

  Jag ser fram mot nästa inlägg med rutten. Och ännu mer mot inläggen från resan, när de publiceras. Då kan jag nämligen kopiera resan! ✈️

  Reply
  • Helena
   maj 10, 2016 at 5:14 e m

   Haha, kul att du planerar att kopiera resan 😉 Det tycker jag absolut att du ska göra. Jag får kopiera din resa till New Orleans i hämnd sen då 😛

   Reply
 • FREEDOMtravel
  maj 10, 2016 at 10:03 e m

  Önskar er en superfin resa!!!

  Reply
 • Kattas betraktelser
  maj 11, 2016 at 5:17 f m

  Åhh vad roligt. Jag längtar alltid tillbaka till mitt fd Green Card land..☺ USA är härligt att resa i. Ha de bra.

  Reply
  • Helena
   maj 12, 2016 at 1:28 e m

   Ja, det ska bli jätteskoj! Har du några tips inför att köra bil i USA då kanske? 🙂

   Reply
 • Åh, vilken resa du har framför dig! Det ska bli spännande att se rutten och att följa dig.

  Jag känner också igen den där märkliga känslan när planerandet plötsligt är över.

  Reply
  • Helena
   maj 12, 2016 at 1:29 e m

   Ja, det ska bli otroligt roligt. Längtar tills vi landar! Inte länge kvar nu.

   Ja, visst är det en konstig känsla. Även om man egentligen har det bästa precis framför fötterna då!

   Reply
 • Lili
  maj 11, 2016 at 7:05 e m

  Åh, så himla roligt! Jag blir alldeles lyrisk av att läsa om detta. Ser verkligen fram emot att läsa om platserna du ska besöka och senare uppdateringarna från dem. Hur länge blir ni borta?

  Reply
  • Helena
   maj 13, 2016 at 3:46 f m

   Ja, det ska bli så roligt! Kul att du också tycker det. Jag ska försöka att uppdatera så mycket jag bara hinner med under resan 🙂 Vi blir borta ca 4 veckor. Har du varit i USA?

   Reply
 • Marias Memoarer
  maj 15, 2016 at 2:18 e m

  Ojoj, låter spännande! 🙂

  Reply

Leave a Reply